Читај ми!

Север Косова - избори без људи

Само 13 Срба гласало на локалним изборима у четири општине на Косову и Метохији

У четири општине на северу КиМ јуче су одржани локални избори. Одзив бирача, међутим, био је на нивоу статистичке грешке - од укупно 45 хиљада бирача гласало је тек око 1500 људи - међу њима само 13 Срба. И док су новоизабрани председници општина, како кажу, спремни да преузму дужност, западне дипломате у Приштини жале што ниси сви "искористили своје демократско право". О овом "празнику демократије" и последицама пре свега на српски народ на северу Косова говори прича Око магазина.

Након освајања Монте Карла, првог великог турнира на шљаци, светски број 5 Андреј Рубљов стигао је, на Српска опен. У Бањалуци је савладао све технике прављења бањалучког ћевапа али напослетку није одбранио титулу на турниру који је породица Ђоковић ове године преселила из Београда у Републику Српску. Турнир је освојио Душан Лајовић.

Бољи од студената са Харварда, Принстона и Кембриџа овог месеца били су студенти београдског Правног факултета, који су у Бечу у конкуренцији од 378 универзитета из преко 80 земаља освојили друго место на такмичењу из области арбитраже и међународног права. Ко су ти млади људи који нам показују да су наши факултети и даље места одакле се регрутују најбољи стручњаци, шта нам овај успех говори о нашем образовању и колико је младим шампионима значајно то што су остварили.

Уредник емисије: Горислав Папић

Око магазин Око магазин

Autor:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво