Читај ми!

Неуспело бекство кроз приколицу

Шта је цмоктрес, шта је заљубишк и какве везе Десанка Максимовић има са бројем осам сазнаћете у новом лету "Плаве птице“ у суботу, 20. маја у 11.53 на Првом програму Телевизије Србије.

Из кућице Господина Џ-а се помаља штап за пецање. Како је то Господин Џ, на њему није риба, већ – радијатор. Шлауф му није око струка, већ око руке. А око Госпође Ж је увек будно и она увек спремна да се умеша у ситуацију. Овог пута сазнање јој доноси сузе: Господин Џ је кренуо некуда, без идеје да се врати. Њене сузе већ убрзо мења ковање плана.

Како је видела да је Господин Џ отишао у приколицу, она мора да се ослободи Османа и Борке, да би кренула за њим. У томе лако успева, али догађа се нешто чему се није надала: када је прошао кроз приколицу, Господин Џ је постао дизач тегова. Када је други пут прошао, постао је заљубљени мачор, а она... видећете већ.

Јасно је – свако ко прође кроз приколицу, доживи промену. Осман и Борка приколицом одлазе у државу Литванију, а расплет са Госпођом Ж и Господином Џ-ом мораћете да видите, то се не да препричати.

Добро је да је Куваричица ван овог шашавог хаоса, па ће спремати здраву и укусну ужину и да нашу гусарску посаду ни много већи ветрови не могу да поремете у њиховом лову на знање. Е, а да ли авионе који лете ремети ветар – сазнаћемо управо од наше посаде.

Будите са нама у суботу 20. маја 2023. године у подне на Првом програму Телевизије Србије. Репризу можете видети дан након, у недељу, 21. маја у 9:05ч на Другом програму. Све епизоде, па и ову, наћи ћете на нашем youtube-kanalu или на платформи rtsplaneta.rs.

О "Плавој птици“ брину: уреднице и сценаристкиње Јелена Попадић Сумић и Дуња Петровић, редитељ Миодраг Коларић, наши глумци: Осман Ахмед, Борка Томовић, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић, затим наше сценографкиње Мира Андрејевић и Тања Ивановић, костимографкиња Александра Стошић Крстовић, композитор Драгољуб Илић, монтажерка Нада Додик Зилџић, музички уредник Добросав Предић, дизајнер тона Срђан Филиповић и многи други.

Лет лет до следеће суботе у 12 и 5!

 

 

 

 

 

Плава птица Плава птица

Autor:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво