Читај ми!

Сећање на Радивоја Лолу Ђукића

Стогодишњица од рођења Радивоја Лоле Ђукића, кога су звали оцем телевизије, навршава се ових дана. Обележена је бројним манифестацијама, а у емисији "ТВ лица као сав нормалан свет" говори њергова супруга Јелена Ђукић, некадашња уредница у Телевизији Београд.

Уз обиље инсерата, међу којима су и делови гостовања Лоле Ђукића код Тање Петернек на Трећем каналу, биће речи о биографији човека чији хумор је обожавала цела Југославија.

Из визуре данашњих гледалаца невероватно звучи податак да су у време емитовања ТВ серија које је радио Лола Ђукић улице биле празне, да су се људи окупљали код комшија који су имали ТВ пријемнике, а они који нису имали други избор гледали су програм кроз излоге робних кућа.

Такође невероватно звучи и уверење овог аутора да телевизија треба да поправља људе, да представља прозор у свет и да онима који владају њом помаже у мисионарском послу да гледаоци буду образованији и бољи људи.

Лола Ђукић је распад Југославије доживео као рушење идеала које је имао, престао је да пише и почео је да слика ратне призоре, а сликама приказује како се осећа. Тако је аутор најпопуларнијих хумористичких серија код нас одустао од поправљања света хумором, а његов одлазак 1995. забележилиу су медији у свим некадашњим републикама СФРЈ.

Аутор: Тања Петернек Алексић

ТВ лица ... као сав нормалан свет ТВ лица ... као сав нормалан свет

Autor:
Тaтjaнa Пeтeрнeк Aлeксић

„Тв лица …као сав нормалан свет,, је на програму РТС-а десет сезона. За то време око 300 личности из јавног живота показало је да успех и популарност нису успели да их промене. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво