Читај ми!

Канта са важном поруком

Да ли је зебра бела са црним пругама или црна са белим, шта је заједничко за ухо и море и где се налази авенија вулкана, сазнајте у новој епизоди "Плаве птице“ у суботу, 8. априла у подне на Првом програму Телевизије Србије.

Госпођа Ж и Господин Џ толико често излазе у плавоптичасто двориште да их више нико и не види као госте, већ као неку врсту домаћина. Међутим, овог пута их све заједно узнемирава један неочекивани гост. Чудан сасвим: канта за смеће која шета по студију, омета, закључујемо - има неки захтев или важну поруку.

Шта би то могло да буде? Борка из све снаге покушава да дође до одговора не би ли се лет наставио нормално. Осман, наравно, не може да поднесе да се бави тако небитним стварима, све до момента док се та досадна канта не заустави и не заћути. Онда се заинтересује и са Борком заједно долази до решења: то није било која канта, то је канта која не жели рециклажни отпад, јер тако шаље поруку да све што треба да се рециклира, треба да иде у контејнере специјално намењене за то.

Ову драму са кантом која има поруку прекинуће на кратко Куваричица, која овог пута спрема круш-пауна и гусарска посада, који по жељи другарића, говоре о зебрама. Борка и Осман на кратко одлазе у далеки Еквадор и сазнају да је Кито, главни град Еквадора, главни град који од свих престоница стоји на највећој надморској висини.

Сазнаће и још много тога. И све ће поделити са гледаоцима који буду тачно у 12:05 уз своје телевизоре, уз Први програм Телевизије Србије у суботу, 8.4. или у недељу уз Други програм у 9:05ч. Ако све то пропусте, могу да пронађу све наше епизоде на нашем youtube-kanalu или на платформи rtsplaneta.rs.

О "Плавој птици“ брину: уреднице и сценаристкиње Јелена Попадић Сумић и Дуња Петровић, редитељ Миодраг Коларић, наши глумци: Осман Ахмед, Борка Томовић, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић, затим наше сценографкиње Мира Андрејевић и Тања Ивановић, костимографкиња Александра Стошић Крстовић, композитор Драгољуб Илић, монтажерка Нада Додик Зилџић, музички уредник Добросав Предић, дизајнер тона Срђан Филиповић и многи други.

Лет лет до следеће суботе у 12 и 5!

 

Плава птица Плава птица

Autor:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво