Које тајне крије производња електричних аутомобила?

Екипа емисије САТ доноси причу директно из производних погона компаније Бугати-Римац, са места где настају аутомобили који убрзавају боље него Формула 1, аутомобили чија технологија превазилази било шта што је аутомобилска индустрија до сада видела.

У друштву са оснивачем компаније, Матом Римцем, за кога често кажу да је европски Илон Маск, обилазе погоне и откривају тајне израде аутомобила које погони електрична енергија.

Чућете искрено мишљење о томе зашто струја није питање екологије, колико су батерије безбедне, како ће се користити када остаре, зашто људи из 50 земаља долазе на Балкан да раде, добићете несвакидашње одговоре на питања на која је мало ко желео да одговори.

Видећете како се производе батерије, где настају решења која ће се на путевима наћи тек за пет или десет година, ко то производи технологију за готово све спортске аутомобиле који ће се ускоро возити на струју, али и како је једна компанија из Хрватске успела да "извуче“ Бугати из групације Фолксаваген. Наравно, врхунац ове приче је вожња најбржег електричног аутомобила на свету, Римац "Невере“, у којој је Младен добио прилику да без електронике испроба њених 2000 коњских снага.

Уредник и водитељ је Младен Алвировић.

Реприза емисије је недељом у 00.20 h на Првом програму.

САТ САТ

Autor:
Младен Алвировић

Сви који траже актуелну и, пре свега, корисну информацију из области саобраћаја, аутомобилизма и туризма већ пуних 30 година окупљени су око емисије САТ, емисије и за возаче и за пешаке. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво