Читај ми!

Јелица Ђокић - филмска и телевизијска монтажерка

Дипломирала је Филмску и телевизијску монтажу 1975. године као први дипломирани монтажер на просторима Југославије.

Будући да је још као студент добила награде Универзитета уметности као студент генерације, изабрана ја за асистента на Катедри за филмску и телевизијску монтажу 1976. године. Следе потом избори за доцента, ванредног  и редовног професора. Била је ментор великом броју студената који су са успехом дипломирали на Катедри монтаже.

Монтирала је: 10 дугометражних играних филмова, 10 телевизијских играних филмова и 10 дугометражних документарних филмова. Монтирала је такође више ТВ серија, краткометражних филмова, телевизијских емисија различитог жанра, 60 наменских и 40 анимираних филмова. Режирала је око 10 документарних филмова  за које је добила 4 ауторске награде.

Добитник је: Златне медаље за монтажу на Југословенском фестивалу документарног и краткометражног филма, Кристалне призме за креативну монтажу Академије филмске уметности, Златну мимозу за монтажу на Југословенском филмском фестивалу у Херцег Новом, Повељу за допринос филмској уметности на јубиларном 50. Југословенском фестивалу документарног и краткометражног филма у Београду, и Плакету Југословенске кинотеке за изузетан допринос филмској уметности поводом 60 година постојања  кинотеке.

Аутор емисије Драган Станојевић

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво