Читај ми!

Суплементи

Здрава мисија у РТС ординацији се наставља и ове недеље, очекују вас корисни савети и искрене приче јавних личности. Своје искуство о борби са инсулинском резистенцијом поделиће познати водитељ РТС-а. Од фармаколога ћемо научити које суплементе никако не би требало узимати на своју руку и зашто, а од прехрамбеног технолога ћемо сазнати како поступати са намирницама по отварању - где их чувати и колико дуго су исправне.

У првом делу емисије "Моја борба" своје искуство о борби са инсулинском резистенцијом ће поделити новинар и водитељ РТС-а Милан Поповић. Он ће објаснити зашто се нагло угојио преко 20 килограма, како је открио проблем и како је смршао уз помоћ исхране и терапије. Који су симптоми инсулинске резистенције, али и које анализе треба урадити како би се овај проблем открио објасниће ендокринолог проф. др Снежана Половина.

Централна тема емисије у "Ординацији" ће бити суплементи. Клинички фармаколог проф. др Јанко Самарџић разјасниће како се утврђује ниво витамина и минерала у телу, који су најчешћи дефицити код људи, али и које суплементе никако не би требало узимати на своју руку и зашто.

У блоку "Храна као лек" гошћа ће бити Марија Ракић Љубомировић, инжењер биотехнологије. Она ће разјаснити колико дуго су одређене намирнице које купумо у паковању, након отварања исправне, које грешке се не смеју направити приликом коришћења, а објасниће и како те намирнице правилно чувати.... Сазнаћете колико дуго је сок у тетрапаку исправан после отварања, јогурт, кисело млеко, кечап и сл.

Аутор и водитељ је Марија Поповић.
Редитељ је Татјана Симић.

 

РТС ординација РТС ординација

Autor:
РТС

Ауторка Марија Поповић нову, осму ТВ сезону отвара уз престижно признање Youtube платформе, за 100.000 пратилаца званичног канала "РТС Ординација". [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво