Читај ми!

Џ на летовању

Где је Фиџи и како се тамо живи, да ли још увек има људождера, шта повезује старца и штап, како се игра игра "На рибу, на рибу", шта је воћовоз и ко живи на дну океана сазнаћете у новој епизоди "Плаве птице" у суботу, 25. фебруара у подне на Првом програму Телевизије Србије.

Какав диван дан за полетање! Осман и Борка су ту, ведри и насмејани, Госпођа Ж и даље одмара, а Господин Џ... снива летњим сном, само без сна. И без лета. Чудно, зар не? Па, добро, и Господин Џ је чудан. Али, шта ради ако спава летњим сном, само без сна? Можда летује?

Управо тако! Наш необични Господин Џ је одлучио да летује у сред зиме. Е, али, с обзиром да је одлучио да летује у свом дворишту, ни остали плавоптичасти становници овог дворишта не могу то да не примете. Неки ће му се придружити, а друге две особе ће се удружити. Можда оне крену на зимовање? Или се придруже летовању? Ко ће га знати, са овом плавоптичастом екипом је све у игри. Поверујте нам на реч, јер су од игре „на слово на слово", направили игру "на рибу на рибу".

Док у студију постоји неизвесност ко ће у које годишње доба, за Османа и Борку нема неизвесности где ће отпутовати. Одлазе право у Фиџи. Фиџи је острвска земља, где је најбољи поклон китов зуб, а бонтон налаже да се не носе шешири. Чини се да је то необично. А ако вам кажемо да су некад тамо јели људе? Погледајте шта су све сазнали Борка и Осман, нећете се покајати.

Старе добре ствари се не мењају: куваричица је упрегла машту и веште прсте да спреми нешто за путовање, а гусарска посада ће заронити дубоко, до дна океана да по жељи наших другарића види како се тамо живи.

Настављамо дружење у ведром тону, са много чудних ситуација. Али, то је тако са нашом плавоптичастом екипом увек било, па биће и 25. фебруара у подне на Првом програму Телевизије Србије. Уколико пропустите епизоду, можете је погледати одмах сутрадан, у недељу, 26. фебруара у 9:05ч на Другом програму или на нашем youtube-каналу или на платформи rtsplaneta.rs.

О "Плавој птици" брину: уреднице и сценаристкиње Јелена Попадић Сумић и Дуња Петровић, редитељ Миодраг Коларић, наши глумци: Осман Ахмед, Борка Томовић, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић, затим наше сценографкиње Мира Андрејевић и Тања Ивановић, костимографкиња Александра Стошић Крстовић, композитор Драгољуб Илић, монтажерка Нада Додик Зилџић, музички уредник Добросав Предић, дизајнер тона Срђан Филиповић и многи други.

Лет лет до следеће суботе у 12 и 5!

 

Плава птица Плава птица

Autor:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво