Читај ми!

За опште добро

Економија опште добробити је прави одговор за понекад сурову тржишну економију која подразумева профит по сваку цену. Мотивација опште добробити је сарадња и повезивање, а не трка за новцем и конкуренција.

О овоме у емисији Знања имања говоре:

Милован Ђурић - из потребе да се домовима за стара лица обезбеди квалитетна храна, одлучили су се за сопствену производњу и прераду воћа и поврћа.

Јован Јовић, како је настало вино "Вишњица" које је добитник бриселске медаље за иновацију.

Драгица Остојић, пионирка међу органским баштованима у Србији, данас објашњава ко су купци органске хране, какви су изазови и позива у Барајево све који желе да о узгоју биолошки вредне хране више науче.

Жика Караклајић, доајен воћарске производње у српској Калифорнији. Објашњава како се произвођачи воћа у Гроцкој сналазе између климе на једној и тржишта на другој страни.

Иван Ранковић из села Непричава заједно са супругом Јеленом постали овчари за пример.

Екипа Знања имања наставља путовање, бележимо шта радује а шта мучи наше домаћине.

Знање имање

Autor:
РТС

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње