недеља, 15. јан 2023, 11:00
За опште добро
Економија опште добробити је прави одговор за понекад сурову тржишну економију која подразумева профит по сваку цену. Мотивација опште добробити је сарадња и повезивање, а не трка за новцем и конкуренција.
О овоме у емисији Знања имања говоре:
Милован Ђурић - из потребе да се домовима за стара лица обезбеди квалитетна храна, одлучили су се за сопствену производњу и прераду воћа и поврћа.
Јован Јовић, како је настало вино "Вишњица" које је добитник бриселске медаље за иновацију.
Драгица Остојић, пионирка међу органским баштованима у Србији, данас објашњава ко су купци органске хране, какви су изазови и позива у Барајево све који желе да о узгоју биолошки вредне хране више науче.
Жика Караклајић, доајен воћарске производње у српској Калифорнији. Објашњава како се произвођачи воћа у Гроцкој сналазе између климе на једној и тржишта на другој страни.
Иван Ранковић из села Непричава заједно са супругом Јеленом постали овчари за пример.
Екипа Знања имања наставља путовање, бележимо шта радује а шта мучи наше домаћине.
Autor:
РТС
Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]
Коментари