Читај ми!

Проф. др Драган Радовановић - хирург, председник Црвеног крста Србије

Рођен је у Београду. Био је одличан студент Медицинског факултета са просеком 9,75, који је завршио пре рока. Ради у болници др Драгиша Мишовић и професор је Медицинског факултета у Београду.

На стручном усавршавању био је на више престижних клиника у Немачкој, Италији, Јапану и САД. Усавршавао се и у области Медицине спорта. Био је предавач на више међународних скупова хирурга. Уводио је и развијао најмодерније и најкомпликованије оперативне захтеве.

После усавршавања у Кливленду у једном од највећих светских центара за лапароскопску хирургију у свакодневну праксу увео је сложене операције дебелог црева, желуца, јетре...

Аутор је више од 150 књига и стручних радова.

Од 2002. године председник је Црвеног крста Србије и значајно је унапредио рад ове угледне организације која сада има 240 000 волонтера. Од 2001. године председник је Медицинске комисије Кошаркашког савеза Србије, а од 2005. медицинске комисије Олимпијског комитета.

На више Олимпијских игара био је шеф медицинског тима, а као лекар кошаркашке репрезентације био је на више светских и европских првенстава. Добитник је неколико државних ордена и највећег признања Олимпијског комиета Србије - Олимпијско срце.

Аутор емисије Драган Станојевић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво