Читај ми!

И... наши финалисти су...

Друго полуфинале откриће нам који тим улази у финалну трку, а ко улази у љуту борбу за треће место. У четрнаестој епизоди бориће се Тим Њ и НТЦ тим и ко ће се где пласирати, сазнајте у суботу 10. децембра у 12:08 на Првом програму Телевизије Србије.

У последњим епизодама прве сезоне "НТЦ квиза" гледамо тимове који су се најинтензивније играли, управо оне тимове који су дали баш све од себе, без остатка. Из петних жила трудили су се да стоје на једној нози и одговарају на задатак, клацкали су се, не обазирући се на то да ли их боле ноге, јер су размишљали у покрету.

И управо о тој теми говориће аутор квиза, др Ранко Рајовић. Научно, а разумљиво, објасниће оно што је и логично, а то је да је мишљење кроз покрет важно, не само за правилан развој, већ и за опстанак.

Наши такмичари су шифре откривали као прави детективи, памтили и нелогичности у причама, а куле градили као прави неимари. НТЦ спајалице решавали су тимски, што је веома важно, јер више глава боље мисле него једна, а за НТЦ ребусе позивали у помоћ све регије свог мозга, како би направили што више асоцијација и решили задатак.

И баш зато, што се ни у једној игри нису штетели, ова два тима дошла су до полуфинала. И готово су исти у својој вољи да се играју, веома слични у способностима и знању и зато ће ова полуфинална епизода бити напета и до самог краја неизвесна.

А на самом крају придружиће се човек, који је глумац по професији, музичар по љубави и таленту, а плесач по вештини. У питању је Жарко Стпанов, глумац Позоришта на Теразијама, који ће у игру изнанађења направити право изненађење - НТЦ пантомиму. Шта је то?

Сазнаћете ако будете са нама у суботу 10. децембра у 12:08 на Првом програму Телевизије Србије; сазнаћете још и који тим иде у финале, а који ће се борити за треће место... Ако вам промакне епизода, репризно емитовање је у недељу у 8:30 на Другом програму, а епизода се одмах после емитовања поставља на youtube-канал. За све оне који нису у могућности да гледају епизоду преко малих екрана, могу да је гледају и на нашем порталу www.rtsplaneta.rs.

Уредница и сценаристкиња квиза је Јелена Попадић Сумић, аутор квиза др Ранко Рајовић, аутор питања Вук Рајовић, коме је, уз помоћ Марине Илић и Катарине Рајовић, додељена и супервизорска палица. Сценограф је Горан Јоскимовић, композитор Милан Станковић SevdahBABY, спикер Драган Вучелић, а највећи навијач и пријатељ наших такмичара је глумац водитељ - Миљан Прљета! Квиз је произведен у продукцији Традегатор011.

Квиз је подржан од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Савеза учитеља Србије и Удружења васпитача Војводине.

Најлепше је учење - учење кроз игру!

 

НТЦ квиз

Autor:
РТС

„НТЦ квиз“ се емитује сваке суботе у 12:05ч на Првом програму Телевизије Србије. У питању је права мождана авантура, коју зачињава велика количина дечје радости. А радости је највише у игри и зато смо у помоћ позвали пријатеља деце и великог заговорника игре, творца НТЦ система учења, др Ранка Рајовића! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво