Читај ми!

Нови укуси Србије

Крушевљанин Ђорђе Алексић је годинама експериментисао и трагао за новим укусима сухомеснатих и млечних производа. Из тих експеримената изродили су се деликатеси као што су: буђола, кобасица и кулен од дивље свиње, затим коњски пршут и кулен, па говеђа, српска бресела итд.

Алексић производи и низ трајних сирева који сазревају од шест месеци до годину дана. Обогаћује их вргањима, црном трубом и тартуфима, затим аронијом, куркумом и љутом папричицом.

Квадратура круга вам доноси и причу о шафрану најскупљем зачину на свету који се однедавно узгаја и код нас.

Саша Николић из Неогитина је први и за сада једини који у Србији узгаја шафран. За килограм зачина од шафрана потребно је убрати око 150.000 цветова, за шта се на светском тржишту може добити од 6.000 д0 20.000 евра.

Уредник: Бранко Станковић
Сниматељ: Дарко Бурсаћ
Монтажа: Марија Баронијан Шашић

 

 

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом