Читај ми!

Нови укуси Србије

Крушевљанин Ђорђе Алексић је годинама експериментисао и трагао за новим укусима сухомеснатих и млечних производа. Из тих експеримената изродили су се деликатеси као што су: буђола, кобасица и кулен од дивље свиње, затим коњски пршут и кулен, па говеђа, српска бресела итд.

Алексић производи и низ трајних сирева који сазревају од шест месеци до годину дана. Обогаћује их вргањима, црном трубом и тартуфима, затим аронијом, куркумом и љутом папричицом.

Квадратура круга вам доноси и причу о шафрану најскупљем зачину на свету који се однедавно узгаја и код нас.

Саша Николић из Неогитина је први и за сада једини који у Србији узгаја шафран. За килограм зачина од шафрана потребно је убрати око 150.000 цветова, за шта се на светском тржишту може добити од 6.000 д0 20.000 евра.

Уредник: Бранко Станковић
Сниматељ: Дарко Бурсаћ
Монтажа: Марија Баронијан Шашић

 

 

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње