недеља, 04. дец 2022, 11:00
За друга
За производњу по принципу од њиве до трпезе од највеће важности је повезивање.
Производња, прерада, и пласман у оквиру удружених задруга услов су доброг пословања. Зато ове недеље у Знању имању говоре:
Двадесеттрогодишњи Алекса Цветановић, директор задруге "Наша вишња" коју поред њега чине још 4 воћара, а заједно имају 20 хектара вишње.
Иван Илић, један од оснивача задруге "Фарма Булатовић" - циљеви заједнички опстанак на тржишту.
Живко Исаиловић из Велике Дренове - подсећа да је за опстанак малих воћара најважније повезивање, на које су у крушевачком крају помало заборавили.
Ивана Пејовић из Агенције за рурални развој општине Инђија - о систему субвенционисаних инвестиција који је домаћинима прошле године обезбедио 207 милиона динара.
Стефан Ђорђевић, ученик 2. разреда средње Пољопривредне школе у Рековцу - зашто је лековито биље бренд ђачке задруге "Плодови Левча"
Новинари: Драгана Попов, Јелена Вукобрат, Мр Љиљана М.Петровић
Autor:
РТС
Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]
Коментари