Читај ми!

Брзаличарство и друге језичке вратоломије

Добродошли у НТЦ царство у коме се досадом кажњавају сви они који не желе да се играју! У трећој четвртфиналној авантури нам се прикључује и царев намесник, који речима ломи дечје језике, а на лица деце навлачи огроман кез - Дејан Алексић! Будите уз наше такмичаре из тима Бус и тима Итарип у суботу, 12. новембра у 12:05ч на Првом програму Телевизије Србије.

Ко у близини Маглича чудне приче прича и могао је бити бубњар, а постао писац сањар? Ко други, него писац за децу, аутор многих брзалица, Дејан Алексић! Дејан Алексић се залаже за то да брзаличарство постане спортска дисциплина и управо је такве задатке ставио пред наше такмичаре. Да ли су се снашли у томе и како... сазнаћете ако будете са нама.

Сазнаћете још да је је ова НТЦ авантура пуна преокрета, неизвесности и великог узбуђења. Тимови Бус и Итарип су толико уједначени, да је ову трећу четртфиналну трку одлучује управо игра изненађења.

Такмичари се боре за сваки поен, сваку реч, сваку идеју, сваку асоцијацију и тако до самог краја. Промишљено улажу џокера, дуплирају своје поене у игри, али подједнако укључују свој мисаони погон за сваку игру. А успех у игри на лица деце поставља искрени осмех! Исти тај осмех види се кад год Миљан чита нелогичну причу, јер оне јесу нелогичне и то их чини забавним.

Др Ранко Рајовић нам управо објашњава који је смисао постојања нелогичних прича: ако је наш мозак орган за преживљавање, кад сазна нешто што није уобичајено, он укључује све своје регије да би октрио о чему је реч. А кад дете често укључује већину својих регија мозга, његов мозак се боље развија и његова интелигенција расте.

Не пропустите једанаесту епизоду у суботу 12. новембра, тачно у 12:05ч и тачно на Првом програму Телевизије Србије. Ако вам промакне епизода, репризно емитовање је у недељу у 8:30ч на Другом програму, а епизода се одмах после емитовања поставља на youtube-канал. За све оне који нису у могућности да гледају епизоду преко малих екрана, могу да је гледају и на нашем порталу www.rtsplaneta.rs.

Уредница и сценаристкиња квиза је Јелена Попадић Сумић, аутор квиза др Ранко Рајовић, аутор питања Вук Рајовић, коме је, уз помоћ Марине Илић и Катарине Рајовић, додељена и супервизорска палица. Сценограф је Горан Јоскимовић, композитор Милан Станковић СевдахБАБY, спикер Драган Вучелић, а највећи навијач и пријатељ наших такмичара је глумац водитељ - Миљан Прљета! Квиз је произведен у продукцији Традегатор011.

Квиз је подржан од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Савеза учитеља Србије и Удружења васпитача Војводине.

Најлепше је учење - учење кроз игру!

НТЦ квиз

Autor:
РТС

„НТЦ квиз“ се емитује сваке суботе у 12:05ч на Првом програму Телевизије Србије. У питању је права мождана авантура, коју зачињава велика количина дечје радости. А радости је највише у игри и зато смо у помоћ позвали пријатеља деце и великог заговорника игре, творца НТЦ система учења, др Ранка Рајовића! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво