Читај ми!

Лет, лет до следеће суботе у 12 и 5!

И брзином Плаве птице улећемо у друго четвртфинале "НТЦ квиза"! Ширимо крила маште, укључујемо идејни погон и полећемо на висину задатка! Радимо тимски и зато у гостима и имамо тим - Борку и Османа, у суботу, 5. новембра у 12:05ч на Првом програму Телевизије Србије.

"Хелоу, драги другарићи" зачуће се и у "НТЦ квизу". Да то није грешка, и да наши Борка и Осман нису промашили емисију, сазнаћемо, где другде, него у игри изненађења! Да, да, они су управо специјлни гости јубиларне, десете епизоде квиза и другог четвртфинала, у коме ће се за пласман у полуфинале борити екипе "Снешко" и "Марс".

Осман и Борка на крилима "Плаве птице" годинама обилазе свет. Из многих држава су узели по неки предмет, као успомену, и доносе их право код нас у квиз. Сваки од тих предмета је асоцијација на неку државу света, а наши такмичари треба да повежу своје знање и кажу о којој држави је реч.

Ствари које су добре, не мењамо: такмичари се и даље клацкају, а клацкалице раде на мисаони погон. Тражимо тајне шигфре, које су сакривене у речима, памтимо нелогично приче, повезујемо појмове, правимо куле, решавамо НТЦ ребусе и спајамо речи. Сваки тим на располагању има по једног џокера, којим може да дуплира поене у игри у коју џокера улаже.

А ту је и добри лекар, пријатељ деце, аутор нашег квиза, др Ранко Рајовић, који ће добронамерно дати савет деци како да се правило развијају. А добро би било да начуље уши и родитељи, и баке, и деке, али и васпитачи и учитељи!

НТЦ авантуре су све забавније, такмичари бољи и исходи неизвеснији. Будите са нама у суботу 5. новембра, тачно у 12:05ч и тачно на Првом програму Телевизије Србије. Ако вам промакне епизода, репризно емитовање је у недељу у 8:30ч на Другом програму, а епизода се одмах после емитовања поставља на yоутубе-канал. За све оне који нису у могућности да гледају епизоду преко малих екрана, могу да је гледају и на нашем порталу www.rtsplaneta.rs.

Уредница и сценаристкиња квиза је Јелена Попадић Сумић, аутор квиза др Ранко Рајовић, аутор питања Вук Рајовић, коме је, уз помоћ Марине Илић и Катарине Рајовић, додељена и супервизорска палица. Сценограф је Горан Јоскимовић, композитор Милан Станковић SevdahBABY, спикер Драган Вучелић, а највећи навијач и пријатељ наших такмичара је глумац водитељ - Миљан Прљета! Квиз је произведен у продукцији Традегатор011.

Квиз је подржан од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Савеза учитеља Србије и Удружења васпитача Војводине.

Најлепше је учење - учење кроз игру

НТЦ квиз

Autor:
РТС

„НТЦ квиз“ се емитује сваке суботе у 12:05ч на Првом програму Телевизије Србије. У питању је права мождана авантура, коју зачињава велика количина дечје радости. А радости је највише у игри и зато смо у помоћ позвали пријатеља деце и великог заговорника игре, творца НТЦ система учења, др Ранка Рајовића! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво