Читај ми!

Пут млека

Вратили смо се слободном тржишту млека и млечних производа, рафови су поново пуни, али је све поскупело, а највише нас боли цена хране. Стручњаци кажу: Ако хоћемо да имамо наше месо и млеко, морамо да заштитимо домаћег произвођача, а то значи да он мора да буде тржишно независан.

Зато у овој емисији Знања имања говоре:

Иван Бојовић, произвођач из села Доња Врбава - како вратити рентабилност млечном говедарству и производњи меса.

Бојка Плавшић - више од две деценије производи чувени Мокрински сир и чува мале произвођаче млека.

Адам Бугарин, сточар из Ечке - у систему крава теле види математику опстанка.

Марко Вељковић из ПССС Крагујевац - о бесплатној апликацији Калкулатор исхране, која домаћинима израчунава испалтивост литре млека.

Никола Ивановић из Младеновца - како су успели да сурутку из производње козјег димљеног сира лиофилизацијом учине јединственим прозводом на тржишту региона.

Новинари: Драгана Попов, Јелена Вукобрат, Мр. Љиљана М. Петровић

Знање имање

Autor:
РТС

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње