недеља, 30. окт 2022, 10:50
Пут млека
Вратили смо се слободном тржишту млека и млечних производа, рафови су поново пуни, али је све поскупело, а највише нас боли цена хране. Стручњаци кажу: Ако хоћемо да имамо наше месо и млеко, морамо да заштитимо домаћег произвођача, а то значи да он мора да буде тржишно независан.
Зато у овој емисији Знања имања говоре:
Иван Бојовић, произвођач из села Доња Врбава - како вратити рентабилност млечном говедарству и производњи меса.
Бојка Плавшић - више од две деценије производи чувени Мокрински сир и чува мале произвођаче млека.
Адам Бугарин, сточар из Ечке - у систему крава теле види математику опстанка.
Марко Вељковић из ПССС Крагујевац - о бесплатној апликацији Калкулатор исхране, која домаћинима израчунава испалтивост литре млека.
Никола Ивановић из Младеновца - како су успели да сурутку из производње козјег димљеног сира лиофилизацијом учине јединственим прозводом на тржишту региона.
Новинари: Драгана Попов, Јелена Вукобрат, Мр. Љиљана М. Петровић
Autor:
РТС
Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]
Коментари