Читај ми!

Нема шале - четвртфинале!

Почиње четвртфинале "НТЦ квиза", у коме учествују тимови-победници из претходних епизода! У првом четвртфиналном мечу од техника биће коришћене: разгибавање можданих вијуга, смечовање идеја, а блок ће се користити само за терему. Гошћа изненађења је одбојкашка репрезентативка - Милена Рашић. Навијајте за своје фаворите, већ од суботе 29. октобра у 12:05ч на Првом програму Телевизије Србије!

Иза нас је осам узбудљивих мечева, у којима смо добили осам победника. Они су ушли у даљу трку, четвртфиналне авантуре можданих вијуга и то су екипе: НТЦ тим, Зубизони, Снешко, Бус, Марс, Мозаик, Итарип и Тим Њ. У првој четврфиналној авантури бориће се НТЦ тим и Зубизонии неки од та два тима улази у полуфинале!

Али, нема шале - следи право правцато четвртфинале! Имамо две новине: у игри загревања више неће бити причљиве роде, већ једна веома посебна клацкалица, која ради на мисаони погон. А друга новина је џокер: сваки тим добија по једног џокера, ког може да уложи пре почетка једне игре и џокер дуплира поене за ту игру, али смао поене тима која користи џокера. Тимови су у првом кругу такмичења већ увидели у којој су игри најуспешнији и претпостављамо да ће џокера уложити баш у ту игру.

А гошћа... веома специјална! Она је донела прву златну медаљу у историји српске одбојке, она је више пута проглашавана за најбољу светску блокерку, она је била капитен наше репрезентације, управо оне која је ове године освојила светско првенство... У питању је Милена Рашић! Милена ће нам објаснити да црва и одбојку повезује пецање, а судију и одбојку повезује чекић! Нашим такмичарима објасниће правила игре изненађења, а некима ће та игра донети највеће изненађње - победу!

Који ће то тим бити сазнајте у суботу 29. октобра у 12:05ч на Првом програму Телевизије Србије. Ако вам промакне епизода, репризно емитовање је у недељу у 8:30ч на Другом програму, а епизода се одмах после емитовања поставља на youtube-канал. За све оне који нису у могућности да гледају епизоду преко малих екрана, могу да је гледају и на нашем порталу www.rtsplaneta.rs.

Уредница и сценаристкиња квиза је Јелена Попадић Сумић, аутор квиза др Ранко Рајовић, аутор питања Вук Рајовић, коме је, уз помоћ Марине Илић и Катарине Рајовић, додељена и супервизорска палица. Сценограф је Горан Јоскимовић, композитор Милан Станковић СевдахБАБY, спикер Драган Вучелић, а највећи навијач и пријатељ наших такмичара је глумац водитељ - Миљан Прљета! Квиз је произведен у продукцији Традегатор011.

Квиз је подржан од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Савеза учитеља Србије и Удружења васпитача Војводине.

Најлепше је учење - учење кроз игру!

 

НТЦ квиз

Autor:
РТС

„НТЦ квиз“ се емитује сваке суботе у 12:05ч на Првом програму Телевизије Србије. У питању је права мождана авантура, коју зачињава велика количина дечје радости. А радости је највише у игри и зато смо у помоћ позвали пријатеља деце и великог заговорника игре, творца НТЦ система учења, др Ранка Рајовића! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво