Читај ми!

Желудац и проблеми са варењем

У РТС ординацији за нацију вас и ове недеље очекују забавне и корисне приче. Познати глумац откриће како се годинама бори са желудачним тегобама, а гастроентеролог ће разјаснити како се ти проблеми превазилазе. У нашој апотеци ће фармацеут дати важне информације у вези са препаратима против несанице, а на крају ћете видети како се тренира дисање и схватити зашто је то корисно за здравље.

У првом делу емисије "Моја борба" о својим дугогодишњим тегобама ће говорити глумац Саша Јоксимовић. Проф. др Војислав Перишић, гастроентеролог, ће разјаснити зашто се дешавају болови, отежано варење, надимање, али и како се то може превазићи уз помоћ исхране и терапије.

У рубрици "Моја апотека" сазнаћете све важно у вези са производима који се користе против несанице - са чим треба бити врло обазрив, који су препарати безбедни, али и зашто је опасно узимати седативе на своју руку. Све одговоре даће магистар фармације Јована Смиљанић.

У "Ординацији" ћемо показати како се правилно дише и како се дисање тренира. Сазнаћете како је дисањем могуће побољшати варење, како да се уз помоћ правилног дисања опустите, успавате или разбудите. Све ће показати професор физичке културе Страхиња Кукић.

Аутор и водитељ је Марија Поповић.
Редитељ је Татјана Симић.

РТС ординација РТС ординација

Autor:
РТС

Ауторка Марија Поповић нову, осму ТВ сезону отвара уз престижно признање Youtube платформе, за 100.000 пратилаца званичног канала "РТС Ординација". [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије