Читај ми!

Др Драган Петровић - стручњак за геополитику

Дипломирао је на четири и докторирао на три државна факултета. Завршио је Економски факултет у Београду, Факултет политичких наука и Филозофски факултет у Београду, где је дипломирао на Одсеку за историју и Одсеку за социологију.

Докторирао је на Природно-математичком факултету у Новом Саду, област Политичка географија, са темом Русија на почетку ХХI века, на Филозофском факултету, област Историја Југославије са темом Југословенска политичка јавност и СССР 1922-1941. и на Факултету политичких наука у Београду са темом Политика Француске у југословенској кризи 1990-2001 године.

Ради као научни саветник у Институту за међународну политику и привреду у Београду, где се посебно бави Русијом, постсовјетским простором и Француском.

Гостујући је професор на неколико унивезитета у Русији. Аутор је више од 120 објављених научних радова и књига међу којима су „Русија на почетку 21. века", „Француско-српски односи 1800-2010 године", „Енергетска политика Русије", „Председнички избори у Украјини 2010. године" и коаутор књига „Геополитика Закавказја", „Геополитика Украјине", „Равнотежа нуклеарне моћи САД и Русије (СССР)".

Аутор емисије: Драган Станојевић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара