Читај ми!

МоЦАРт и мултиинструменталиста

И долазимо до осме епизоде "НТЦ квиза" у којој ће бити комплетирана екипа четвртфиналиста! Будите са нама у суботу 22. октобра у 12:05ч на Првом програму Телевизије Србије и сазнајте да ли ће Тим Њ или Тим Ђ ући у даљу тркачку авантуру. А од Александра Седлара сазнаћемо шта је то мултиинструменталиста.

Испратили смо борбу четрнаест тимова, од којих је седам победило. У осмој епизоди која скледи чека нас борба још два тима и само један од та два улази у трку за победу. Бориће се јако снагом можданих вијуга, брзином мисли, низањем идеја. Роде ће и овог пута бити врло причљиве, асоцијације паралелне, а приче нелогичне и мораће да се памте да би се освојили поени.

И "НТЦ квиз" не би био то што јесте да нема специјалног госта који ће водити игру изненађења. Овог пута то ће бити једна веома занимљива игра коју је осмислио Александар Седлар, композитор, музички педагог, аранжер, човек који свира више инструмената и тата једне Леоне, која ће му помоћи да игра изненађења буде још боља.

Захваљујући овом гостовању, у квизу ће бити изговорена најдужа реч од свих речи које су изговорене до сада: мултиинструменталиста! Од нашег госта сазнаћемо шта је то и сазнаћемо који је то композитор који у свом презимену крије своју титулу у свету музике. Наравно, реч је о МоЦАРту. Александар Седлар мисли да је Моцарт био прави цар! А сазнајте и зашто!

И све то тачно у суботу 22. октобра, тачно у 12:05ч и тачно на Првом програму Телевизије Србије. Ако вам промакне епизода, репризно емитовање је у недељу у 8:30ч на Другом програму, а епизода се одмах после емитовања поставља на youtube-канал. За све оне који нису у могућности да гледају епизоду преко малих екрана, могу да је гледају и на нашем порталу www.rtsplaneta.rs.

Уредница и сценаристкиња квиза је Јелена Попадић Сумић, аутор квиза др Ранко Рајовић, аутор питања Вук Рајовић, коме је, уз помоћ Марине Илић и Катарине Рајовић, додељена и супервизорска палица. Сценограф је Горан Јоскимовић, композитор Милан Станковић SevdahBABY, спикер Драган Вучелић, а највећи навијач и пријатељ наших такмичара је глумац водитељ - Миљан Прљета! Квиз је произведен у продукцији Tradegator011.

Квиз је подржан од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Савеза учитеља Србије и Удружења васпитача Војводине.

Најлепше је учење - учење кроз игру!

 

НТЦ квиз

Autor:
РТС

„НТЦ квиз“ се емитује сваке суботе у 12:05ч на Првом програму Телевизије Србије. У питању је права мождана авантура, коју зачињава велика количина дечје радости. А радости је највише у игри и зато смо у помоћ позвали пријатеља деце и великог заговорника игре, творца НТЦ система учења, др Ранка Рајовића! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво