недеља, 16. окт 2022, 11:00
Светски дан хране
Данас је међународни дан хране
Зна се да мали прозвођачи производе више од 33% светских количина намирница, као и да системи производње хране широм света упошљавају око милијарду људи. Све то нам говори колико је важно да подржимо мала пољопривредна газдинства, њихову производњу и прераду. Зато у овој емисији Знања имање говоре:
Лазар Сладаковић из Лозничког поља - 4 генерација сточара о умећу очувања рачунице и имања.
Мирко Грујучић са Јагодње - о добробити прецизне пољопривреде и ИПАРД програму, у 3 деценије дугој пракси узгоја кромпира, тежине до 2,5 кг.
Милош Ђорђевић, економиста - банаћанин који се вратио на шумадијску дедовину. У селу Шутци спрема се за жетву кукуруза осмака.
Јелена и Мухамед Хаким, у Шумадији су спојили Бејрут и Нови Сад, модерно и традиционално - врата туристичког домаћинства отворили гостима из целог света.
Александар Николић из села Доња Буковица код Ваљева - чека цену суве шљиве.
Новинари: Драгана Попов, Мр. Љиљана М.Петровић, Јелена Вукобрат
Autor:
РТС
Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]
Коментари