Читај ми!

Светски дан хране

Данас је међународни дан хране

Зна се да мали прозвођачи производе више од 33% светских количина намирница, као и да системи производње хране широм света упошљавају око милијарду људи. Све то нам говори колико је важно да подржимо мала пољопривредна газдинства, њихову производњу и прераду. Зато у овој емисији Знања имање говоре:

Лазар Сладаковић из Лозничког поља - 4 генерација сточара о умећу очувања рачунице и имања.

Мирко Грујучић са Јагодње  - о добробити прецизне пољопривреде и ИПАРД програму, у 3 деценије дугој пракси узгоја кромпира, тежине до 2,5 кг.

Милош Ђорђевић, економиста - банаћанин који се вратио на шумадијску дедовину. У селу Шутци спрема се за жетву кукуруза осмака.

Јелена и Мухамед Хаким, у Шумадији су спојили Бејрут и Нови Сад, модерно и традиционално - врата туристичког домаћинства отворили гостима из целог света.

Александар Николић из села Доња Буковица код Ваљева - чека цену суве шљиве.

Новинари: Драгана Попов, Мр. Љиљана М.Петровић, Јелена Вукобрат

 

Знање имање

Autor:
РТС

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње