Читај ми!

Од играња се расте

Седма епизода "НТЦ квиза" личиће на бајку. Ипак, неће се борити добро и зло, већ машта и креативност! Које ће препреке морати да пређу јунаци ове бајке, шта ће чаролија идеја урадити са њима и да ли ће им у томе помоћи вила Јасминка Петровић, сазнаћете ако будете уз своје укључене телевизоре у суботу, 15. октобра у 12:05ч, а намештене на Први програм Телевизије Србије.

"Од читања се расте" - дело је гошће седме епизоде "НТЦ квиза", Јасминке Петровић. То је уједно и њен одговор на Миљаново питање: шта би поручила деци?

Али, то није једино питање на које је Јасминка морала да одговори. Ипак је ово квиз. Миљан је припремио једно повеће брдо питања за њу и поставио услов да може да одговара само именима својих дела. Па је тако рекла да воли да пише "О дугмету и срећи", да јој је омиљено летовање било "Лето кад је научила да лети". Кад јој је досадно, помисли: "Хоћу кући". А када је Миљану понестало питања, питао је шта је није питао, а требало је и Јасминка је опет дала домишљат одговор у облику питања: "Да ли сте за игру?"

Наравно да су сви за игру, јер се расте о читања, али се и од игре расте. И баш зато наши такмичари из тимова "Сомсок" и "Итарип" неће пропустити ни секунд, већ ће се играти из петних жила.

Питате се: шта је то "Сомсок" и шта је "Итарип". И треба да се питате, али можда већ и претпостављате да у питању Миљанова зврчка. Ево, седма је епизода, он и даље не оделева да тимовима мења имена по неком свом правилу. Тимови су лепо замислили да се зову "Космос" и "Пирати", али Миљан не би био Миљан да није смислио да ће имена да остави каква јесу, али да ће их читати уназад. Па је тако Космос постао Сомсок, а Пирати су постали Итарип.

Сомсоци и Итарипи се нису предавали до последње секунде такмичења: стајали су на једној нози и набрајали све речи којих су се сетили. Дешифровали речи и бројеве, памтили нелогичне приче, повезивали појмове, решавали ребусе, слагали куле, али, захваљујући Јасминки - тражили скривене речи у реченици. Припремите уши, мождане вијуге и пробајте да будете бољи од наших такмичара.

И све то тачно у суботу 15. октобра, тачно у 12:05ч и тачно на Првом програму Телевизије Србије. Ако вам промакне епизода, репризно емитовање је у недељу у 8:30ч на Другом програму, а епизода се одмах после емитовања поставља на youtube-канал. За све оне који нису у могућности да гледају епизоду преко малих екрана, могу да је гледају и на нашем порталу www.rtsplaneta.rs.

Уредница и сценаристкиња квиза је Јелена Попадић Сумић, аутор квиза др Ранко Рајовић, аутор питања Вук Рајовић, коме је, уз помоћ Марине Илић и Катарине Рајовић, додељена и супервизорска палица. Сценограф је Горан Јоскимовић, композитор Милан Станковић СевдахБАБY, спикер Драган Вучелић, а највећи навијач и пријатељ наших такмичара је глумац водитељ - Миљан Прљета! Квиз је произведен у продукцији Традегатор011.

Квиз је подржан од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Савеза учитеља Србије и Удружења васпитача Војводине.

Најлепше је учење - учење кроз игру!

 

НТЦ квиз

Autor:
РТС

„НТЦ квиз“ се емитује сваке суботе у 12:05ч на Првом програму Телевизије Србије. У питању је права мождана авантура, коју зачињава велика количина дечје радости. А радости је највише у игри и зато смо у помоћ позвали пријатеља деце и великог заговорника игре, творца НТЦ система учења, др Ранка Рајовића! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво