Читај ми!

Улоге малих застава које плачу

Тон? Иде! Камера? Иде! Ииии... Акција! Следи нова епизода "НТЦ квиза" и ново размрдавање можданих вијуга! Задаци ће се решавати као у детективском филму, биће напето као у трилеру, а забаве и смеха биће као у комедији. У улози специјалног госта - млади глумац Лука Грбић! Премијера је у суботу, 8. октобра у 12:09ч на Првом програму Телевизије Србије.

У свакој доброј драми заплет се деси одмах на почетку. Ако се Миљан пита, у добром квизу зврчка се деси одмах на почетку. Шта је смислио овог пута?

Тимови су лепо одлучили да се зову моћно, убедљиво, победнички. Једни су смислили да буду "Шампиони", а други "Мозак". Једни су себе видели као победнике, а други као изразито мислећи тим, који ће због тога победити. Али, али, али... Једно "али" увек срећу квари. Миљан је одлучио да од Шампиона узме једно слово И и да га да другом тиму. Тако су први постали тим "Шампони", а други - "Мозаик". Очекивало би се да се тимови љуте, али не, ови наши тимови су весели и воле да се играју, па су се због тога једноставно - насмејали.

И креће напети двобој: уместо мачева, укрштају се мождане вијуге, суочавају вештине брзог мишљења, асоцијације испаљују уместо стрела и радост искри кад год се освоји поен: да ли кроз Причљиве роде, Паралелне асоцијације, НТЦ ребусе или неку другу игру - неважно је. Битно је да је осмех на лицима наших такмичара!

И за крај долази млади глумац, Лука Грбић, који задаје задатак тимовима. Али пре тога мора да одговори на питања, ипак је ово квиз. Међутим, како је Лука и сам похађао НТЦ-радионице, њему то не пада тешко, мада му добродође помоћ такмичара. Добија питање: једно поврће се крије у његовом имену. А од њега се плаче? Наравно, у питању је лук. Али, Лука одмах узвраћа питањем: зашто би он, не пример, добијао улоге малих застава? Миљан не одговара, али ту су такмичари да му помогну - у питању је шала, а разлог је што се у његовом презимену Грбић крије реч ГРБ, а грбови се налазе на многим заставама света.

И тако, кадар по кадар, поен по поен, долазимо до победника шесте епизоде. А да ли је то тим "Шампони" или тим "Мозак" сазнаћете ако будете уз своје телевизоре, у суботу, 8. октобра у 12:09ч на Првом програму Телевизије Србије. Епизоду можете погледати и у репризном термину, у недељу 9. октобра у 8:30 на Другом програму, а епизоде се налазе и на нашем youtube-каналу и платформи rtsplaneta.rs.

Уредница и сценаристкиња квиза је Јелена Попадић Сумић, аутор квиза др Ранко Рајовић, аутор питања Вук Рајовић, коме је, уз помоћ Марине Илић и Катарине Рајовић, додељена и супервизорска палица. Сценограф је Горан Јоскимовић, композитор Милан Станковић SevdahBABY, спикер Драган Вучелић, а највећи навијач и пријатељ наших такмичара је глумац и водитељ - Миљан Прљета! Квиз је произведен у продукцији Tradegator011.

Пројекат је подржан од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Савеза учитеља Србије и Удружења васпитача Војводине.

Најлепше је учење - учење кроз игру!

НТЦ квиз

Autor:
РТС

„НТЦ квиз“ се емитује сваке суботе у 12:05ч на Првом програму Телевизије Србије. У питању је права мождана авантура, коју зачињава велика количина дечје радости. А радости је највише у игри и зато смо у помоћ позвали пријатеља деце и великог заговорника игре, творца НТЦ система учења, др Ранка Рајовића! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво