Читај ми!

НТЦ квиз

...Кад су екипе научиле да лете

У имену једне птице крије се једна морска животиња. А у новој епизоди "НТЦ квиза" крију се занимљиви такмичари тимова "Барке" и "Снешко", али се крије и наша специјална гошћа, која је једног лета научила да лети - Клара Хрвановић! Откријте која је птица у питању и које ће задатке пред наше такмичаре ставити наша гошћа. И све то у премијерном термину, у суботу, 17. септембра у 12:05ч на Првом програму или у репризном, у недељу 18. септембра у 8:30ч на Другом програму Телевизије Србије.

Укључујемо погон можданих вијуга, бацамо мреже за лов на радост и крећемо у лов на идеје. Оне ће бити неопходне да решимо све што наши такмичари нису успели, премда су заиста дали све од себе.

Роде су познате као птице које немају глас, а ове наше роде су доста брбљиве. Роде су познате и по томе што стоје на једној нози и постоји разлог за то. Осим што тако мало одмарају, оне греју своју ногу, стављајући је близу топлог пернатог тела, јер њихове ноге нису обложене перјем. Међутим, наше причљиве роде изгледа да немају ту праксу, па ће неке од њих брзо морати да спусте обе ноге на тло и тиме зауставе игру и онемогуће свој тим да скупи још поена.

Али, ту су Приче за памћење и свака одиграна игра је заиста за памћење, јер су такмичари толико добри у овој игри, да се сви одрасли запитају "у чему је фора?" Сигурно да такмичари имају неки договор са Миљаном који им шапне одговор? Или можда једноставно добро замишљају нелогичне приче и лако их памте? Биће да је то, јер је наш Миљан праведан, али су и даље резултати такмичара невероватни.

У једној од омиљених игара, Паралелним асоцијацијама, насмејани и паметни Вук омогућава такмичарима да њихове идеје полете у свим смеровима, да се набрајају асоцијације, повезују појмови, повезује знање, што је главни циљ квиза.

А каква би то пловидба била када се на пучини не би указала нека стара кула. Ова је додуше шарена и праве је управо такмичари. И то од чаша. И то по одређеним правилима. И то брзо. Па ко буде успео брже то да уради, осваја поене.

А после ове напете градње, следи игра повезивања речи. Ви ви поред малих екрана можете да се такмичите међу собом, али и проверите да ли сте бољи од наших такмичара. Наш савет је да пре почетка квиза узмете један папир и оловку.

А онда ребуси, повезивање, асоцијације, радост и забава! И тако до игре изненађења где ће се појавити Клара Хрвановић, звезда филма "Лето кад сам научила да летим". Сазнаћемо - не само да је научила да лети, него и да је научила и да вози бицикл са две камере на њему. Како? Зашто? - питаће је Миљан.

А какво ће искушење Клара ставити пред екипе "Барке" и "Снешко" сазнаћете ако будете са нама у суботу, 17. септембра у 12:05ч на Првом програму или у недељу 18. септембра у 8:30ч на Другом програму Телевизије Србије. Ако сте ипак у тим терминима на неком лепом месту са породицом, окупите их касније и потражите нашу нову НТЦ-авантуру на нашој платформи rtsplaneta.rs или youtube-каналу. Изазовите их да се такмиче са вама и знајте, деца су много успешнија, уз мало труда - побеђујете родитеље сигурно!

Уредница и сценаристкиња квиза је Јелена Попадић Сумић, аутор квиза др Ранко Рајовић, аутор питања Вук Рајовић, коме је, уз помоћ Марине Илић и Катарине Рајовић, додељена и супервизорска палица. Сценограф је Горан Јоскимовић, композитор Милан Станковић SevdahBABY, спикер Драган Вучелић, а највећи навијач и пријатељ наших такмичара је глумац водитељ - Миљан Прљета! Квиз је произведен у продукцији Tradegator011.

Квиз је подржан од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Савеза учитеља Србије и Удружења васпитача Војводине.

Најлепше је учење - учење кроз игру!

 

НТЦ квиз

Autor:
РТС

„НТЦ квиз“ се емитује сваке суботе у 12:05ч на Првом програму Телевизије Србије. У питању је права мождана авантура, коју зачињава велика количина дечје радости. А радости је највише у игри и зато смо у помоћ позвали пријатеља деце и великог заговорника игре, творца НТЦ система учења, др Ранка Рајовића! [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару