Читај ми!

Шареница

Лепе приче, занимљиви људи, необични занати - само су делић онога са чиме ће нас екипа Шаренице упознати на овогодишњем каравану на који полази 16. јуна.

Домаћини емисије, новинари Ана Емић и Слободан Шаренац кажу да нас и ове године очекују нове приче о занимљивим људима и пределима: "На овом путовању видећемо шта то у Србији постоји што још до сада нисамо дотакли, видели, питали и пробали. Упознаћемо људе који чувају старе занате, познају израду необичних рукотворина, можда ћемо се сетити неких ствари које смо ненамерно заборавили... Зато Шареница и постоји - да сви заједно изнова упознајемо своју земљу", каже Шаренац.

У наредних месец и по дана Шареница ће из викенда у викенд гледаоцима омогућити да сагледају Србију из сваког угла, показаће њене скривене вредности - увек на другачији начин и увек с љубављу, додаје Ана: "Овога пута прва тачка, почетак каравана, биће Луковска бања. Затим идемо у Љубовију, па се враћамо у Београд. Следе Врдник, Врњачка бања, Сокобања, Златар и онда Република Српска за крај нашег путовања овог лета".

Главна организаторка емисије Тања Лукнар каже да се цела екипа радује каравану: "Ми смо сви спремни, оркестар је са нама, продукцијски тим од репортажних кола и свих продукцијских чланова - сви су спремни да одговорно и професионално одраде свој посао".

Лепи предели, традиционална музика, специјалитети домаће кухиње, саставни су део сваке Шаренице: "Биће и добре хране на овом нашем путу. У сваком месту увек затекнемо љубазне људе, добре домаћине. Наш народ је феноменалан по том питању и свуда нас дочекају као да смо њихови", додаје Слободан.

Која ли је тајна популарности Шаренице у народу, питамо водитеље: "Нема ту никакве тајне, једноставно то су људи који нас гледају сваког викенда и осећају да смо део њихове породице. Ми се, са друге стране, трудимо да испунимо сва њихова очекивања."

Баш зато, Србијо - видимо се и овог лета!

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво