Читај ми!

3 Е у пољопривреди: економија, екологија и етика

Зелена агенда Европе до 2030. године трасира пут одговорној пољопривреди.

План је да за 8 година чак четрвртина производње буде биолошки вредна храна. Са великим могућностима и ми се вртимо тек око једног процента. Примери добре праксе помажу да разумемо да је могуће, да плодови нашег имања задовоље идеју 3Е - економија, екологија и етика.

Тако сервирамо здравље на тањиру. Зато у овом издању Знања имања говоре:

Агроном Павле Ђорђевић из Београда - дошао у Ваљевску Каменицу, са пријатељима у пројектима: "Башта може свашта", "Ботаничка учионица" и "Органела" гради светлу бубућност села.

Андрија Пејовић и Саша Илић у селу Јеленац гаје органску купину. Вином освајају домаће и светско тржиште.

Слободан Обреновић из Влашке код Младеновца - вратио се из Беча у родни крај, од ароније прави 18 производа. Покреће комшије да од завичаја сачине пожељно место за живот.

Др Бранимир Несторовић - човек који сматра да без среће нема ни здравља. Да без среће нема ни здравља, да се болест не лечи само лековима, пошто емоције чине велики део постојања. Обожавалац је Тесле, вина, паса и много чега другог.

Уредник: Јасмина Никотовић Стојичић

Новинари: Драгана Попов, Јелена Вукобрат,  Мр Љиљана М. Петровић

 

Знање имање

Autor:
РТС

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом