Читај ми!

Плавоптичаста кухињица!

Наша драга Куваричица читаве сезоне смишља како да направи оброке који су здрави, али и укусни и занимљиви. Шта је то спремала у протеклој сезони, подсетимо се у суботу, 28. маја, у 12:08, на Првом програму РТС-а.

Од ког се поврћа праве балони, а од ког паун? Какво је то кукурику-јаје, а какво је гиц-јаје? Да ли постоје пингвини од кајмака и делфини од банана? Шта је то јоклоп коклоп, а шта рибенице? И може ли кловн да буде на око? Одговоре ова и многа друга питања откријте у нашем четвртом специјалу.

Зато нас гледајте у суботу, 28. маја 2022. године у 12:08 на Првом програму Телевизије Србије! Пишите нам на е-mail: plava.ptica@rts.rs, на нашу фејсбук страницу или на нашу добро познату адресу: Таковска 10, 11 000 Београд, са назнаком "за емисију‚ Плава птица".

О "Плавој птици" брину: уреднице и сценаристкиње Дуња Петровић и Јелена Попадић Сумић, редитељ Миодраг Коларић, глумци: Осман Ахмед, Борка Томовић, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић, сценографкиње Мира Андрејевић и Тања Ивановић, костимографкиња Александра Стошић Крстовић, композитор Драгољуб Илић, монтажерка Нада Додиг Зилџић, музички уредник Добросав Предић, дизајнер тона Срђан Филиповић и многи други.

Лет, лет до следеће суботе у 12 и 8!

Плава птица Плава птица

Autor:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара