Читај ми!

Економија, екологија и добра храна

На путу да постанемо свесна планета, обилазимо наше пашњаке, ливаде, оранице, реке и шуме. Само одговорно газдовање овим ресурсима, може да донесе добро и човеку и природи.

Подаци наших и стручњака Уједињених нација упозоравају да је време за три Е: екологију, етику и економију. Зато у овом издању Знања имања говоре:

Тибор Берзе сточар, одгајивач товне расе шароле. Жели да врати живот салашима и подржава кампању да обогатимо пашњаке.

Породица Андер из Чантавира, производе мак на 100 ха. Биљка није захтевна, корисна је и чаура, а 90 посто наших потреба увозимо.

Александар Јанковић и Марија Николић економиста и туризмолог, Београд су заменили за Марков поток подно Ртња. Уче од природе да раде и граде.

Поповићи у зеленом заливу НП „Ђердап", негују принципе домаће хране - традиционалне производе добрих домаћина нуде гостима целог света.

Уредник: Јасмина Никитовић Стојичић

Новинари: Драгана Попов, Јелена Вукобрат, Љиљана М. Петровић 

 

Знање имање

Autor:
РТС

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње