недеља, 08. мај 2022, 11:00
Економија, екологија и добра храна
На путу да постанемо свесна планета, обилазимо наше пашњаке, ливаде, оранице, реке и шуме. Само одговорно газдовање овим ресурсима, може да донесе добро и човеку и природи.
Подаци наших и стручњака Уједињених нација упозоравају да је време за три Е: екологију, етику и економију. Зато у овом издању Знања имања говоре:
Тибор Берзе сточар, одгајивач товне расе шароле. Жели да врати живот салашима и подржава кампању да обогатимо пашњаке.
Породица Андер из Чантавира, производе мак на 100 ха. Биљка није захтевна, корисна је и чаура, а 90 посто наших потреба увозимо.
Александар Јанковић и Марија Николић економиста и туризмолог, Београд су заменили за Марков поток подно Ртња. Уче од природе да раде и граде.
Поповићи у зеленом заливу НП „Ђердап", негују принципе домаће хране - традиционалне производе добрих домаћина нуде гостима целог света.
Уредник: Јасмина Никитовић Стојичић
Новинари: Драгана Попов, Јелена Вукобрат, Љиљана М. Петровић
Autor:
РТС
Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]
Коментари