недеља, 01. мај 2022, 11:00
Радост стварања
За празник рада говоримо о пословима у којима радост стварања покреће производњу.
Задовољсто успеха може да настане из одговорног односа према природним условима и крајњем потрошачу. Храна настала из поштовања правила биологије и етике је, многи мисле, храна будућности. Зато у овом издању Знања имања говоре:
Милош Петровић из Чоке, економиста - одгаја расу Лимузин, у породични бизнис увео је систем крава-теле. Мисли да је ту и екологија и економија.
Бата Балинт из Кањже - продао мотор да би купио прво стадо Ангуса. Оживео је дедино имање и има намеру да фарму заокружи прерадом.
Чедо Кецо - и новинар и сточар. Из великог искуства креира аграрну политику у којој сточарство заузима право место.
Породица Стојановић из Мисаче код Тополе - позивају код "Рођака са села" да уживамо у биолошки вредној храни и гостољубљу.
Дејан Милосављевић - основао музеј вуне у Брајковцу. Показује шта "Наше руке" могу да направе од еколошког отпада.
Уредник Јасмина Никотивић Стојичић
Новинари Драгана Попов, Јелена Вукобрат
Autor:
РТС
Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]
Коментари