Читај ми!

Радост стварања

За празник рада говоримо о пословима у којима радост стварања покреће производњу.

Задовољсто успеха може да настане из одговорног односа према природним условима и крајњем потрошачу. Храна настала из поштовања правила биологије и етике је, многи мисле, храна будућности. Зато у овом издању Знања имања говоре:

Милош Петровић из Чоке, економиста - одгаја расу Лимузин, у породични бизнис увео је систем крава-теле. Мисли да је ту и екологија и економија.

Бата Балинт из Кањже - продао мотор да би купио прво стадо Ангуса. Оживео је дедино имање и има намеру да фарму заокружи прерадом.

Чедо Кецо - и новинар и сточар. Из великог искуства креира аграрну политику у којој сточарство заузима право место.

Породица Стојановић из Мисаче код Тополе - позивају код "Рођака са села" да уживамо у биолошки вредној храни и гостољубљу.

Дејан Милосављевић - основао музеј вуне у Брајковцу. Показује шта "Наше руке" могу да направе од еколошког отпада.

Уредник Јасмина Никотивић Стојичић
Новинари Драгана Попов, Јелена Вукобрат

 

Знање имање

Autor:
РТС

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње