Читај ми!

Раст деце

Пролећно дружење у РТС ординацији доноси три нове занимљиве приче. Своја искуства поделиће позната кошаркашица и храбра једанаестогодишња девојчица, обе су остале без ноге, а откриће како се сналазе са савременим активним протезама. Хирург ће у студију показати како је без хируршке интервенције могуће кориговати лоше увећане усне и на крају ће педијатар -ендокринолог дати важне савете о расту деце.

У првом делу емисије "Моја борба" своје искуство поделиће позната кошаркашица Наташа Ковачевић и Марија Филиповић, једанаестогодишња девојчица. Обе су остале без ноге, али у различитим животним околностима и обе користе савремене активне протезе. Марија је протезу добила од фондације коју је основала Наташа Ковачевић, а ногу је изгубила због карцинома. Њих две ће отворено говорити о изазовима, али и о томе колико за квалитет свакодневног живота значе савремене протезе.

У "Ординацији" ћете сазнати како се без хируршке интервенције могу кориговати лоше увећане усне када су коришћени синтетички филери. Хирург др Владимир Арсенијевић ће у студију показати како то изгледа, а говориће о томе када је неопходна хируршка интервениција, зашто је за увећање усана проблематично користити синтетичке материјале попут биополимера и течног силикона, а сазнаћете још много тога занимљивог и корисног.

Рубрика "Корисно" биће посвећена деци, тачније расту деце. Др Татјана Миленковић, педијатар- ендокринолог, ће објаснити када даца највише расту, када се очекује почетак пубертета код девојчица и дечака, колико дете просечно треба да расте годишње и када је потребно реаговати због тога што је дете ниско.

Аутор и водитељ је Марија Поповић.
Редитељ је Татјана Симић.

РТС ординација РТС ординација

Autor:
РТС

Ауторка Марија Поповић нову, осму ТВ сезону отвара уз престижно признање Youtube платформе, за 100.000 пратилаца званичног канала "РТС Ординација". [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије