Читај ми!

Ускршња епизода

Које су боје ускршња јаја у Аустрији, а како Ускрс прослављају Аргентинци? Шта повезује птицу и гнездо? Шта је то чуваркућа и како да направите печурку од јаја? Одговоре на ова и још многа питања, откријте у новој епизоди "Плаве птице", у суботу, 23. априла у 12.05, на Првом програму Телевизије Србије.

Пред нама је велики празник, Ускрс! Зато су Осман и Борка у последњим припремама и у врло празничном расположењу. Страшно им је лепо! Осим што не може да се каже да је нешто "страшно лепо". То ће нам објаснити и сама Госпођа Ж, јер правилно изражавање је важно, чак и током празника.

Овога пута нећемо путовати нигде, а заправо ћемo путовати свуда. Наш празнични сонг откриће вам многе занимљиве ускршње обичаје широм света. А наша гусарска посада више ће говорити о неким нашим, старим обичајима. Тачније, говориће понајвише о чуваркући, првом јајету које се фарба на Велики петак и које је увек црвене боје.

Пошто данима након Ускрса има много јаја у свачијој кући, Куваричица ће нам показати шта све од њих можемо да направимо. Биће ту и Османов нови трик, нова питалица Господин Џ, као и неки гости. Добро, не баш прави гости, али... видећете већ и сами!

Зато нас гледајте у суботу, 23. априла 2022. године у 12.05 на Првом програму Телевизије Србије! Пишите нам на е-mail: plava.ptica@rts.rs, на нашу фејсбук страницу или на нашу добро познату адресу: Таковска 10, 11 000 Београд, са назнаком "за емисију‚ Плава птица".

О "Плавој птици" брину: уреднице и сценаристкиње Дуња Петровић и Јелена Попадић Сумић, редитељи Миодраг Коларић и Катарина Рогић, глумци: Осман Ахмед, Борка Томовић, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић, сценографкиње Мира Андрејевић и Тања Ивановић, костимографкиња Александра Стошић Крстовић, композитор Драгољуб Илић, монтажерка Нада Додиг Зилџић и многи други.

Лет, лет до следеће суботе у 12 и 5!

Плава птица Плава птица

Autor:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара