Читај ми!

Реч има музика

Шта је оркестар? Ко је диригент? Шта повезује биљку и зуб? Зашто игуана има треће око на темену? О свему томе и још много чему причаћемо у новој епизоди "Плаве птице", у суботу 16. априла, у 12.05ч на Првом програму Телевизије Србије.

Ако неко није веровао да је Осман највећи занесењак на планети Земљи, ова епизода ће га уверити у то. Он сматра да је довољно да машта да је метла, на којој свира, заправо гитара, те да је тако прави рокер. И ко његову срећу увек квари - паметна и одговорна Борчица. Међутим, овог пута она бива још маштовитија од њега, па, ако метла може да буде гитара, може да буде и чаробни штапић.

И одједном, захваљујући чаробном штапићу, Османа ће претворити у читав мали оркестар, па ће овај плавоптичасти двојац искористити ту околност да одговоре на жељу нашег другарића и објаснити шта су то музички инструменти и какви све постоје.

Да би плавоптичасти лет био комплетан, у њега морају да се умешају Госпођа Ж и Господин Џ. Она ће објаснити шта је то медвеђа услуга и како је настала та изрека, а он... он ће већ рећи нешто... ко уопште може да претпостави шта?! Заједно ће покушати да одговоре на питалицу "шта повезује биљку и зуб" и које ће све идеје имати - сазнаћете већ.

Гусарска посада причаће о игуанама... Чудна бића заиста! Имају треће око, у стању су да дремају на Сунцу и да толико чврсто задремају да падну са дрвета и не пробуде се. Али не, то није ни смешно, ни добро, јер тада често постају жртве предатора.

Андора је дестинација на коју путују сви заједно ове суботе! Шармантни залогај за Борку и Османа спремиће Куваричица, а трик је Османова специјалност и морате да видите шта је спремио за овај лет.

Будите са нама у суботу, 16. априла у 12.05ч на Првом програму Телевизије Србије. Све наше епизоде налазе се на нашем порталу www.rtsplaneta.rs и youtube-каналу.

О "Плавој птици" брину: уреднице и сценаристкиње Јелена Попадић Сумић и Дуња Петровић, редитељ Миодраг Коларић, наши глумци: Осман Ахмед, Борка Томовић, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић, затим наше сценографкиње Мира Андрејевић и Тања Ивановић, наша костимографкиња Александра Стошић Крстовић, композитор Драгољуб Илић, монтажерка Нада Додик Зилџић, музички уредник Добросав Предић, дизајнер тона Срђан Филиповић и многи други.

Лет лет до следеће суботе у 12 и 5!

Плава птица Плава птица

Autor:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара