недеља, 10. апр 2022, 11:00
Од њиве до трпезе
Такозвани мали произвођач има велики значај за сваку заједницу. Он може да произведе биолошки вредну храну, која чува здравље земљишта, воде и ваздуха за здрав залогај животињама, људима.
Стратешки је важно, да сачувамо људе на целој територији земље, да обрадимо сваки педаљ плодног земљишта. Зато морамо да чувамо нашег домаћина, да скратимо пут од његове њиве до наше трпезе. Баш о томе у овом издању Знања имања говоре:
Мира Пауновић из Мионице, производи козији сир високог квалитета преко платформе женска пијаца повезује село и град.
Јелена Црнчевић Илић, гаји принцип "за друга" који на тањиру, у башти нуди сву раскош наше климе и географије.
Зоран Милојевић, кувар обишао пола света, сада у етно кући 086 у Чачку ствара хармонију укуса.
Породица Милојевић из Горње Горевнице није заборавила мотику, зато се гости Горње Трепче госте даровима њиховог имања.
Сања Кузмановић из Ченеја са породицом живи своје снове. Успела је да направи хармонију са природом и са комшијама.
Уредник и водитељ: Јасмина Никитовић Стојичић
Новинари: Љиљана М. Петровић, Драгана Попов
Autor:
РТС
Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]
Коментари