Читај ми!

Плавоптичасто звездано јато

Зашто Касиопејина круна виси наопачке? Да ли на патуљастим планетама живе патуљци? Ко је то пролио млеко на наш Млечни пут? Одговоре на ова и још многа питања, откријте у новој епизоди "Плаве птице", у суботу, 9. априла у 12:05, на Првом програму Телевизије Србије.

Колико је свемир велики, Осману је потпуно незамисливо. Зато је ту Борка да му открије макар делић занимљивости о планетама, галаксијама и црним рупама. А зашто? Зато што су наше другарице из Ариља пожелеле једну епизоду баш о томе.

Тако ћемо причати и о сазвежђима, и о најсјанијим звездама, а једну од њих, Сиријус, Осман ће и нацртати како је не бисмо заборавили.

Иако је свемир веома примамљив, то не значи да Земља није. Зато настављамо да путујемо и истражујемо нове удаљене крајеве наше планете. Овога пута, идемо у Лаос, такозвану Земљу хиљаду слонова.

Можда у Србији слонови живе само у Зоолошком врту, али зато кокошака имамо на све стране. А какво је то кукурику-јаје, откриће нам наша драга Куваричица.

Капетаница Борки и њени гусари ће нам пак дочарати живот чувених белоглавих супова, који су заштићена врста. Откриће нам где живе, како се хране и још много тога.

Господин Џ ће имати нову питалицу, а Осман нови трик. Зато нас гледајте у суботу, 9. априла 2022. године у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Пишите нам на е-mail: plava.ptica@rts.rs, на нашу фејсбук страницу или на нашу добро познату адресу: Таковска 10, 11 000 Београд, са назнаком "за емисију‚ Плава птица".

О "Плавој птици" брину: уреднице и сценаристкиње Дуња Петровић и Јелена Попадић Сумић, редитељ Миодраг Коларић, глумци: Осман Ахмед, Борка Томовић, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић, сценографкиње Мира Андрејевић и Тања Ивановић, костимографкиња Александра Стошић Крстовић, композитор Драгољуб Илић, монтажерка Нада Додиг Зилџић, музички уредник Добросав Предић, дизајнер тона Срђан Филиповић и многи други.

Лет, лет до следеће суботе у 12 и 5!

 

Плава птица Плава птица

Autor:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара