Читај ми!

"Буба лази, нешто тражи..."

Ко једини има презиме у Бутану? Шта повезује ухолаже и цртање? Када је настала прва гитара? Одговоре на ова и још многа питања, откријте у новој епизоди "Плаве птице", у суботу, 2. априла у 12:10, на Првом програму Телевизије Србије.

Ако постоји нешто чега се Осман плаши, то су бубе. Добро, и грмљавина. И духови. И... али да се вратимо на бубе. Након што открије једну бубу у нашем плавоптичастом студију, Осман ће кренути у прави напад на непријатеља. Добро, можда то неће бити баш напад, јер ће се Осман крити иза степеништа, док ће Борка покушавати да избаци бубу. Уосталом, видећете већ шта ће једна буба направити од наше епизоде.

Госпођа Ж свакако неће дозволити никакво прашење студија, већ само запрашивање, а која је разлика, чућете од ње.

Овога пута, по жељи наших гледалаца, отпутоваћемо у далеки Бутан, земљу чемпреса и змаја. Бутанци важе за веома срећан народ, а ова држава, за разлику од већине света, заиста мери бруто срећу својих становника.

А када је у питању срећа наших другарића, она се мери бројем испуњених жеља. Зато ћемо у том маниру и наствити, па ће гусарска посада истраживати ни мање, ни више, него гитаре.

Господин Џ ће имати нову питалицу - шта повезује воду и јато, Куваричица ће нам спремати банана-делфине, а Осман ће припремити један сасвим специјалан трик.

Зато нас гледајте у суботу, 2. априла 2022. године у 12:10 на Првом програму Телевизије Србије! Пишите нам на е-mail: plava.ptica@rts.rs, на нашу фејсбук страницу или на нашу добро познату адресу: Таковска 10, 11 000 Београд, са назнаком "за емисију‚ Плава птица".

О "Плавој птици" брину: уреднице и сценаристкиње Дуња Петровић и Јелена Попадић Сумић, редитељ Миодраг Коларић, глумци: Осман Ахмед, Борка Томовић, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић, сценографкиње Мира Андрејевић и Тања Ивановић, костимографкиња Александра Стошић Крстовић, композитор Драгољуб Илић, монтажерка Нада Додиг Зилџић, музички уредник Добросав Предић, дизајнер тона Срђан Филиповић и многи други.

Лет, лет до следеће суботе у 12 и 10!

Плава птица Плава птица

Autor:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара