Читај ми!

Некада давно, била једна "Плава птица"

Какве везе имају патуљци са Османом? Шта повезује слаткише и слово Ж? Зашто Борка плете сламу, а Осман шара палац? Одговоре на ова и још многа питања, откријте у новој епизоди "Плаве птице", у суботу, 26. марта у 12.05, на Првом програму Телевизије Србије.

Специјално за наше другариће који воле Браћу Грим, Осман и Борка ће нас провести кроз већину њихових бајки. Биће ту и Снежана и 7 патуљака, и Ивица и Марица, и Рамплстилскин, и Црвенкапа, и многе друге. Како ће нас то провести кроз бајке? Видећете у суботу!

Пошто ће ова епизода бити о бајкама, а чувене бајке су персијске, овога пута отпутоваћемо у некадашњу Персију, а данашњи Иран. Иран знамо по персијским ћилимима и мачкама, али то је и држава из које је потекло много научника и научница. Тамо иначе Нова година почиње на пролеће, а викенд почиње у четвртак. Необично, зар не?

А да ли ће то бити необичније од Куваричициних рибеница, мораћете сами да процените. Свакако, по необичности ништа не може да надмаши Господина Џ-а. Не само да је он увек као пао с Марса, него ће овога пута и говорити о њему. А имаће и нову питалицу - шта повезује кравату и ветар?

Читаћемо и ваша писма, Осман ће радити нови трик, а наша гусарска посада откриће нам много тога о вуковима, тим необичним животињама које су често негативци у бајкама.

Зато нас гледајте у суботу, 26. марта 2022. године у 12.05 на Првом програму Телевизије Србије! Пишите нам на е-mail: plava.ptica@rts.rs, на нашу фејсбук страницу или на нашу добро познату адресу: Таковска 10, 11 000 Београд, са назнаком "за емисију‚ Плава птица".

О "Плавој птици" брину: уреднице и сценаристкиње Дуња Петровић и Јелена Попадић Сумић, редитељ Миодраг Коларић, глумци: Осман Ахмед, Борка Томовић, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић, сценографкиње Мира Андрејевић и Тања Ивановић, костимографкиња Александра Стошић Крстовић, композитор Драгољуб Илић, монтажерка Нада Додиг Зилџић, музички уредник Добросав Предић, дизајнер тона Срђан Филиповић и многи други.

Лет, лет до следеће суботе у 12 и 5!

Плава птица Плава птица

Autor:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара