Читај ми!

Краљ - срце и остале љубави

Да ли сте знали да је сваки краљ у картама за игру заправо неки краљ из историје? И да ли сте знали да је сваки знак у картама симбол за одређену групу људи? А да ли сте знали да се Осман коначно одважио да Борки призна своју љубав? Уверите се у суботу, 12. марта у 12:05ч на Првом програму Телевизије Србије.

Одговорна Борчица спремна је на крилима Плаве птице полети и ове суботе, иако Османа нема. Испоставља се да је Осман ту, сакривен иза једне џиновске карте и то карте краља у срцу. Кријући се иза костима и маске тог краља, Осман ће покушати да Борки коначно, јасно и гласно, изјави љубав. Међутим, Борка поново успева да се измигољи тој изјави, говорећи да она има изабраника свог срца. Осман, не схватајући да је реч о њему самом, спреман је да се реши "тог ниткова".

У моменту када је сигуран да су ствари јасне, одлучује да се разоткрије и призна ко је он у ствари, очекујући да је ствар решена. Међутим, поново наилази на Боркино кобајаги хладно срце, говорећи му да је глумица и да, кад види да се неко игра, она се игра двеста посто, убеђујући га да је њено тобожње признање љубави било део игре. Осман, љут што је чак носио и мокре краљевске чарапе да би све изгледало стварно, добија савет од Госпође Ж како то да реши уколико му се поново догоди исто.

Односи су очигледно затегнути. Можда их спаси путовање... у Молдавију. Тамо ће сазнати да људи из Молдавије себе зову Молдавени, да се у Молдавији налази највећа винарија на свету, највеће село на свету, да је у Молдавији вечера главни оброк и још много тога.

Куваричица спрема један зимски специјалитет за ове хладне дане - пингвине од маслина и кајмака. Да би добила оброк и сласно га појела, Борка се понаша као да је краљица. И Осман сада стварно не зна шта да ради...

После питалице, у којој ће сви размрдати своје краљевске и плавоптичасте вијуге, отићи ће у лов на знање о зубима. Ту неће бити предавање о томе како треба прати зубе, јер то већ сви знају, него ће другарићи моћи да сазнају много тога занимљивог.

Трик је у духу целог лета и у питању је чаробни прашак. Краљевски!

Уверите се да је све овако како пише у суботу, 12. марта на Првом програму Телевизије Србије у у 12:05ч. Све наше епизоде налазе се на нашем порталу www.rtsplaneta.rs и youtube-каналу.

О "Плавој птици" брину: уреднице и сценаристкиње Јелена Попадић Сумић и Дуња Петровић, редитељ Миодраг Коларић, наши глумци: Осман Ахмед, Борка Томовић, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић, затим наше сценографкиње Мира Андрејевић и Тања Ивановић, наша костимографкиња Александра Стошић Крстовић, композитор Драгољуб Илић, монтажерка Нада Додик Зилџић, музички уредник Добросав Предић, дизајнер тона Срђан Филиповић и многи други.

Лет лет до следеће суботе у 12 и 5!

Плава птица Плава птица

Autor:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара