Читај ми!

Кловновске заповести

Какве везе има леопард шара са кловновима? Шта повезује балоне и двобоје? Да ли кловнови могу да се једу? И која је држава могла цела да се изнајми? Одговоре на ова и још многа питања, откријте у новој епизоди "Плаве птице", у суботу, 19. марта у 12.34, на Првом програму Телевизије Србије.

Много деце воли кловнове, а много их се и плаши и тај страх се зове коулрофобија. Е да би разбио деци страх, а и да би испунио жеље другарића који су нам писали, Осман ће овога пута покушати да постане кловн.

Тако ће нам открити многе занимљивости о томе - и како су кловнови настали, и зашто су били битни, и ко је Јозеф Грималди, и какве су то кловновске заповести, и још много тога. Чак ће се испоставити да је и Госпођа Ж велики фан кловнова, па ће Борка имати утисак као да је залутала у циркус, а не да је у нашем плавоптичастом студију.

Пошто и куварчица воли кловнове, направиће нам једног од јајета на око, такозваног кловна на око, а гусари ће овога пута истраживати балоне. И то не само оне балоне на врућ ваздух што могу да нас вину у висине, већ и оне од којих кловнови умеју да направе пса или цвет.

Османов нови трик ће имати везе, погађате, баш са таквим балонима, а питалица Господина Џ неће имати везе ни са чим. Али свакако ће нас све покренути на размишљање, јер ко зна шта повезује тругао и књигу?

Путоваћемо и у једну малу државу необичног назива - Лихтенштајн, читаћемо и ваша писма и све у свему, смејаћемо се Осману и са Османом. Зато нас гледајте у суботу, 19. марта 2022. године у 12.34 на Првом програму Телевизије Србије! Пишите нам на е-mail: plava.ptica@rts.rs, на нашу фејсбук страницу или на нашу добро познату адресу: Таковска 10, 11 000 Београд, са назнаком "за емисију‚ Плава птица".

О "Плавој птици" брину: уреднице и сценаристкиње Дуња Петровић и Јелена Попадић Сумић, редитељ Миодраг Коларић, глумци: Осман Ахмед, Борка Томовић, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић, сценографкиње Мира Андрејевић и Тања Ивановић, костимографкиња Александра Стошић Крстовић, композитор Драгољуб Илић, монтажерка Нада Додиг Зилџић, музички уредник Добросав Предић, дизајнер тона Срђан Филиповић и многи други.

Лет, лет до следеће суботе у 12 и 34!

Плава птица Плава птица

Autor:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара