Читај ми!

Родна равноправност и наталитет у Србији

Да ли је формална равноправност на коју обавезују закони донела и стварну родну равноправност у Србији, која би мера преокренула негативан тренд наталитета, питања су о којима ће се расправљати у дебати "Реч на реч"

Свака изборна листа у Србији мора да има најмање 40 одсто припадника мање заступљеног пола, а по правилу су то жене. Законска решења и у другим областима фаворизују мање заступљени пол, али да ли је то заиста Србију приближило потпуној родној равноправности?

Можда и највећи проблем који Србија има данас је наталитет, само у прошлој години број грађана смањио се за више од 50,000, а број новорођене деце је био најмањи икада. Држава је на различите начине настојала да подстакне рађање, али има ли још неких мера које би могле да преокрену негативан тренд?

О томе у дебати "Реч на реч" у уторак 8. марта расправљају:

Хана Адровић - листа Суверенисти
Бошко Обрадовић - листа Српски покрет Двери - ПОКС
Биљана Ђорђевић - листа Морамо
Елвира Ковач - листа Савез војвођанских Мађара
Славица Ђукић Дејановић - листа Ивица Дачић - премијер Србије
Дарија Кисић Тепавчевић - листа Александар Вучић - Заједно можемо све

Уредник и модератор дебате је Зоран Станојевић.

Реч на реч Реч на реч

Autor:
Зоран Станојевић

Емисија “Реч на реч” први пут је емитована 2012. године, у време тадашњих парламентарних избора. Дебате су омогућиле политичким представницима (учесницима) представљање својих политичких позиција јавности, а гласачима да прикупе све информације које су им биле потребне за формирање коначног избора, али и да позову јавне функционере на одговорност. Од тада, ова емисија се наметнула као поуздана платформа за разматрање проблема који су се показали као најважнији у датим моментима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво