Читај ми!

Чувари традиције - градитељи будућности

Пиротско јагње, качкаваљ, ћилим, пеглана кобасица - по томе се ова љупка варошица препознаје и у земљи и у свету. Брендови су ту, али нема пиротске овце. Све је мање и занатлија да чувају јединствене вештине.

Зато у овом издању Знања имања говоре:

Звонимир Ристић из Раснице - пре пет година је кренуо у органску производњу. Одгаја сврљишку расу.

Инжењер Горан Поповић - жели да оживи репро центар и да пиротску овцу из Шумадије врати на Стару планину.

Професор Аца Манчић генерацијама преноси искуство - како се прави качкаваљ, али је све мање ђака.

Далибор Тошић. Са пегланом кобасицом је ушао у систем "Чуваркућа" и поносан је на "боемску потковицу".

Силвана Тошић - новинар и чувар традиције. Љубав према бакином ћилиму је понела ове мотиве у етно гламур.

У причи о зеленој економији обилазимо урбану фарму Јане Митровић и имање породице Шошкић.

Уредник Јасмина Никитовић Стојичић
Новинари Јелена Вукобрат, Љиљана Петровић

Знање имање

Autor:
РТС

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње