Читај ми!

Храна за душу

"Храна са душом" то пишемо у позивници путницима било да долазе у високи или у еко-етно туризам из целог света.

Поред природних лепота, културно-историјског наслеђа, познатог гостољубља, наша трпеза чини да су доживљаји у Србији за незаборав. Зато, морамо да чувамо аутохтоне сорте, расе и негујемо прераду која краси нашу традицију. О томе у овом издању Знања имања говоре:

Ђурђица Јојић - завршава докторску тезу, на примеру портогизера у породичном винограду и винарији Мачков подрум у Иригу.

Станко Гроздић, наставник математике из села Нереснице код Кучева - у свом еколошком рају чува липске овце и мангулице.

Вериоца Жикић - нуди дарове Дунава и чувени сир шкрипавац у маштовитом простору неготинске крајине.

Малишани из предшколске установе "Лане" са удружењем "Зелена Оаза" Кучева - уче да поштују храну и природу која их окружује.

Уредник и водитељ: Јасмина Никитовић Стојичић
Новинар: Драгана Попов

 

Знање имање

Autor:
РТС

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње