Читај ми!

Занимљива занимања

Шта повезује слику и зуб, да ли се каже "казаљка" или "сказаљка", какво се млеко пије у Монголији, како Осман пркоси гравитацији и у којим ће се све занимањима опробати Осман и Борка, сазнајте у новој епизоди "Плаве птице" у суботу, 23. октобра у 12.05ч на Првом програму Телевизије Србије.

Прославили смо плавоптичасти десети рођендан и настављамо да летимо... А нашим летом пилотирају жеље наших другарића. Стигло нам је писмо са жељом да се прича о занимањима. Како је причање углавном досадно, одлучили смо да Осман и Борка промене неколико занимања у току само једног лета.

Тако ће Борка најпре постати компјутерски програмер. Толико ће се уживети у ту своју улогу, да ће почети да говори користећи само нуле и јединице, као да је компјутер лично, а не програмер. Осман, не знајући шта га чека, покушава да оствари свој дечачки сан и постане ватрогасац.

Међутим, убрзо ће досадити једно другом. Да би се додатно забавили, одлучиће да постану поново неко други: Осман ће постати ренесансни сликар, а Борка - оџачарка! Осман ће искористити своје сликарско умеће да коначно објасни разлику између саване и тајге и помогне свима да то лако упамте, а Борка... како нигде нема ни ватрице, одлучује да постане археолог! Какве ће све згоде и незгоде да доживе у овој игри, сазнаћете већ...

Сазнаћете још и која је то земља славног Џингис Кана... Монголија наравно! Необична држава у којој је коњ јако битан: коњ бира где ће Монголи да живе, а монголска деца најпре науче да јашу коње, па тек онда да ходају. Сазнаћемо и шта су то црне рупе у Васиони, а Куваричица неће пропустити да нас изненади својом идејом!

Будите са нама у суботу, 23. октобра 2021. Године у 12.05ч на Првом програму Телевизије Србије!

О "Плавој птици" брину: уреднице и сценаристкиње Јелена Попадић Сумић и Дуња Петровић, редитељ Миодраг Коларић, наши глумци: Осман Ахмед, Борка Томовић, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић, затим наше сценографкиње Мира Андрејевић и Тања Ивановић, наша костимографкиња Александра Стошић Крстовић, композитор Драгољуб Илић, монтажерка Нада Додик Зилџић, музички уредник Добросав Предић, дизајнер тона Срђан Филиповић и многи други.

Лет лет до следеће суботе у 12 и 5!

Плава птица Плава птица

Autor:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару