Читај ми!

Моја дедовина

Није дедина винска кућа на продају

Друга епизода новог забавног серијала Моја дедовина води вас у Жупу. У винарски крај. Хоће ли бити спашена још једна дедовина у Србији или ће инспекција зауставити радове?!

У новој епизоди погледајте шта да ли ће домаћин са својим пријатељима, комшијама и рођацима успети за 4 дана са буџетом од 6 просечних плата нешто да уради са кућом старом скоро 200 година.

Породица Ракићевић је деценијама уназад живела и преживела захваљујући прадединим виноградима, имању и овој кући која се налази у Пољанама у Лукаревини - на само неколико километара од вароши Александровац. Околне куће се годинама руше, а ова фамилија ће уз помоћ серијала Моја дедовина пробати да промени судбину дедине и бабине куће.

ТВ аутор Милан Поповић (раније Задња кућа, Србија) ће покушати да мотивише све окупљене на моби (испомоћи) да не одустају док се радови не заврше, али ће баш ова епизода бити добра слика како изгледа када ствари не крену баш најбоље. Видећете зашто су сви морали да раде до четири ујутро, како су се на дедовини нашле тешке машине за прављење путева, од кога су домаћини добили наредбу да поруше део радова дан пред усељење и могу ли бизнисмени да постану физички радници ако то од њих затражи школски друг када постане најтеже?

Серијал Моја дедовина има за циљ да људе мотивише да обнове своје дедовине на селу. Промоција рада и слоге је још један од задатака овог пројекта Јавног сервиса.

Серијал домаћину доноси буџет од 6 просечних плата као помоћ за његову жељу да промени стање своје дедовине, али је његова дужност да обезбеди "мобу". Помоћ пријатеља, кумова, рођака, комшија. Цело снимање траје 4-5 дана, а са домаћином се прави план расподеле буџета за материјал, намештај, поправке, дневнице специфичних мајстора и сл..

Ово је балкански начин сналажења уживо, а све са жељом да се сви у Србији мотивишу да обнове бабино и дедино огњиште и закуцају таблу испред дедовине "Није кућа на продају".

Пријављивање кандидата је преко имејла: mojadedovinarts@gmail.com

Моја дедовина Моја дедовина

Autor:
Милан Поповић

Пред вама ће од запуштених и упарложених сеоских домаћинстава настајати дедовине са новим сјајем. Пред камерама ће "од бабе настајати девојка"- гледаћете како се за 4 дана са само 6 просечних плата (које домаћину доноси екипа серијала) обнављају дедовине широм Србије. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару