Читај ми!

Промене

Екологија је огледало сваког друштва и појединца. Да ли смо свесни одговорно на свим нивоима да сачувамо богатство различитости у био-систему.

Угрожавамо здравље и земљишта, воде и ваздуха, интегрална, органска и биодинамична производња хране су пут ка поштеном односу према самоме себи и нашем окружењу. Зато су потребне промене и у свести произвођача и потрошача. О залогу за будућност у овом издању Знања имања говоре:

Кнежевићи из Биоске код Ужица - четири генерације у домаћинству, 25 крава на пашњаку. Одржива и породица и пољопривреда.

Професор Никола Бајић - креатор првог центра за органску производњу и борац за принцип екологија и економија.

Гвозден Миковић Скуле инжењер - воденичар, негује царство слободе, вере и ума.

Ана Никодијевић из Овсишта код Тополе - креативност је спаковала у тегле и са другарицама чува традицију, културу и обичаје.

Уредник и водитељ: Јасмина Никитовић Стојичић
Новинар: Драгана Попов

 

Знање имање

Autor:
РТС

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом