Читај ми!

Политика Србије према Косову и Метохији

У новом издању политичке ТВ дебате на РТС-у странке власти и опозиције суочавају своје ставове о томе какву политику држава треба да води према Косову и Метохији

За какав компромис по питању Косова и Метохије се политичке странке у Србији залажу, какав нон пејпер би им био прихватљив, да ли су за политику замрзнутог конфликта или дугорочног споразума?

Треба ли Београд да настави преговоре са Приштином и под којим условима, да ли претходно треба инсистирати на испуњењу свега што је до сада договорено или разговоре треба наставити како се кривица за прекид не би могла приписати Београду? Које теме треба Београд да наметне и какав формат преговора је прихватљив, како би преговарали са новим тимом који долази из Приштине?

Да ли Србија треба да подржи останак међународних снага на Косову и Метохији и каква су очекивања од њих? Како странке коментаришу најаве о формирању нових војних база у јужној српској покрајини, могу ли међународне снаге да сачувају српску културну баштину која је на удару албанских екстремиста?

О свему наведеном расправљаће представници шест странака власти и опозиције у ТВ дебати форматираној тако да буде динамична, подстицајна за расправу, али тако да сваки учесник неометано говори када добије реч и да свако има прилику да јасно изнесе свој став.

Дебате "Реч на реч" покренуте су током предизборне кампање 2012. године као заједнички пројекат РТС-а и ЦеСИД-а. Више од 40 дебата одржано је од тада, како предизборних, тако и оних које су одржаване у међуизборном периоду, често изван телевизијског студија у различитим градовима у Србији.

У дебати о политици Србије према Косову и Метохији учествују:

Стефан Јовановић, Народна странка

Марија Јевђић, Јединствена Србија

Вељко Одаловић, Социјалистичка партија Србије,

Владимир Пајић, Покрет слободних грађана,

Љубинко Ђурковић, НАДА (ПОКС и ДСС)

Милан Савић, Српска напредна странка.

Модератор и уредник дебате је Зоран Станојевић.

 

Реч на реч Реч на реч

Autor:
Зоран Станојевић

Емисија “Реч на реч” први пут је емитована 2012. године, у време тадашњих парламентарних избора. Дебате су омогућиле политичким представницима (учесницима) представљање својих политичких позиција јавности, а гласачима да прикупе све информације које су им биле потребне за формирање коначног избора, али и да позову јавне функционере на одговорност. Од тада, ова емисија се наметнула као поуздана платформа за разматрање проблема који су се показали као најважнији у датим моментима. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару