Читај ми!

Између лета и зиме

Какве везе имају свици и форензика? У ком се граду одржавају трке Формуле 1? Какве су то палме које можете да смажете? И да ли ћурке могу да поцрвене када се постиде? Одговоре на ова и још многа питања, откријте у новој епизоди "Плаве птице", у суботу, 15. маја у 12.05, на Првом програму Телевизије Србије.

Осман толико воли лето и море, да ће покушати да их направи у нашем студију. Добро, неће баш засадити палме и посути морску со, али ће маштати, играти се и... нервирати Борку. Зато ће му она узвратити истом мером. А како? Е то ћете морати сами да откријете!

Госпођа Ж ће и овога пута имати свој савет, а Куваричица ће нам спремити једну неодољиву плажну салату. Наравно, она се само зове плажна, а у ствари је воћна. То значи да можете да је једете у било које годишње доба, на било ком месту.

Отпутоваћемо и у једну малену кнежевину која се зове Монако. Она је заиста тако мала да можете да је пређете пешака за свега сат времена. Становници ове кнежевине се, веровали или не, не зову ни Монаканци, ни Монакци, ни Монаконежани, већ се зову - Монегаски.

Пошто ћемо читати ваша писма, онда ћемо, наравно, испуњавати и ваше жеље. Овога пута, наша гусарска посада ће открити сваша о свицима: и зашто светле, и како светле, и где живе, и... још много тога.

Биће ту и нови Османов трик, и нова питалица Господина Џ, али и наша драга гошћа Дарја Мијатовић, која, иако још није ни пунолетна, већ је наша чувена клизачица. Дарја ће нам открити шта клизачи раде лети, које су њене омиљене фигуре у клизању, зашто клизачи имају тако неодољиве костиме и још много тога.

Зато нас гледајте у суботу, 15. маја 2021. године у 12.05 на Првом програму Телевизије Србије! Пишите нам на е-mail: plava.ptica@rts.rs, на нашу фејсбук страницу или на нашу добро познату адресу: Таковска 10, 11 000 Београд, са назнаком "за емисију‚ Плава птица".

О "Плавој птици" брину: уреднице и сценаристкиње Дуња Петровић и Јелена Попадић Сумић, редитељи Миодраг Коларић и Катарина Рогић, глумци: Осман Ахмед, Борка Томовић, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић, сценографкиње Мира Андрејевић и Тања Ивановић, костимографкиња Александра Стошић Крстовић, композитор Драгољуб Илић, монтажерка Нада Додиг Зилџић и многи други.

Лет, лет до следеће суботе у 12 и 5!

 

Плава птица Плава птица

Autor:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару