Здравље на тањиру

Време у коме живимо ставило је здравље на прво место, тако је и производња органске хране, све више наша тема. Здрав залогај мора да помири и економију и екологију.

На том путу важно је да сарађују и домаћин и наука. Локална заједница и држава. О могућностима за производњу биолошки вредне хране у овом издању Знања имања говоре:

Дипломирани инжењер Стефан Некшановић из Оснића код Бољевца и директор задруге "Дарови Ртња", зашто жели да пређе на систем крава теле, баш са нашим сименталцем.

Синиша Страхињић, када је рад у руднику заменио за воћњак - производи органску вишњу и поноси се "Рајском сузом"

Доктор Дарко Јевремовић, директор Института у Чачку, какав је значај пројекта за очување старих сорти.

Драгиша Маринковић из Старе Црнуће, како се из старог засада црвене ранке производи врхунска ракија.

Породица Андрић из Платићева код Шапца, колико цвеће може да буде инспирација за женско предузетништво.

Митар Родић из села Купиник, зашто је вршачки регион идеалан за производњу лешника.

Уредник и водитељ: Јасмина Никитовић Стојичић
Новинари: Драгана Попов, Љиљана М. Петровић

Знање имање

Autor:
РТС

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом