Читај ми!

Време је за камповање!

Какве везе имају Шарганска осмица и змија? Зашто Конгоанци не воле да се фотографишу? Како да вам мрави не уђу храну и шта је то бананавион? Одговоре на ова и још многа питања, откријте у новој епизоди "Плаве птице", у суботу, 24. априла у 12.05, на Првом програму Телевизије Србије.

Осман и Борка су данас решили да кампују. Добро, не стварно да кампују, већ да се праве да су на камповању. Имају шатор, имају и вреће, имају баш све што им је потребно. Једино што фали јесте Боркино знање о томе како се треба понашати на камповању. Зато ће јој Осман рећи све о томе где треба поставити шатор, зашто се он никад не сме оставити отворен и још много тога. Осман ће се толико унети у игру, да ће чак и за госпођу Ж мислити да је комшиница камперка, која је своју камп-кућицу упаркирала до њих.

Борки ће ово бити мало напорно, али ће се свом снагом трудити да не поквари игру. Тако ће морати и да спремају храну на примусу, који је незаобилазан део камперске опреме, и то иако ће Куваричица ипак нешто послати.

Једини предах Борка ће имати када отпутују у Демократску Републику Конго. Тамо ће открити шта се све могло некада купити за једну катангу, од колико се састојака спрема јело моамбе и зашто Конгоанци не воле да се фотографишу.

Господин Џ ће, наравно, имати нову питалицу - шта повезује ливаду и патику? Одговор можда има везе са камповањем. А можда и нема. Видећете већ.

Читаћемо и ваша писма и специјално по жељи нашег другарића Матије, гусарска посада ће нам рећи штошта о чувеном Јовану Цвијићу. А на самом крају, Осман ће извести и нови трик.
Зато не пропустите нову епизоду "Плаве птице" у суботу, 24. априла 2021. године у 12.05 на Првом програму Телевизије Србије. Пишите нам на е-mail: plava.ptica@rts.rs, на нашу фејсбук страницу или на нашу добро познату адресу: Таковска 10, 11 000 Београд, са назнаком "за емисију‚ Плава птица".

О "Плавој птици" брину: уреднице и сценаристкиње Дуња Петровић и Јелена Попадић Сумић, редитељи Милан Јовановић и Миодраг Коларић, глумци: Осман Ахмед, Борка Томовић, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић, сценографкиње Мира Андрејевић и Тања Ивановић, костимографкиња Александра Стошић Крстовић, композитор Драгољуб Илић, монтажерка Нада Додиг Зилџић и многи други.

Лет, лет до следеће суботе у 12 и 05!

 

Плава птица Плава птица

Autor:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару