Читај ми!

Идемо у фину Финску!

У којој држави деца могу у пижами да буду на часовима у школи, где се слави дан неуспеха, а где се организују такмичења у бацању мобилних телефона у даљ; шта повезује врата и кост и када је настао лустер сазнајте у нашој новој епизоди "Плаве птице" у суботу, 27. марта 2021. године на Првом програму Телевизије Србије.

"Кад смо већ код тога, међутим, коњи не пију воду свакога дана." Ово је реченица коју бисмо очекивали да каже Господин Џ. Међутим, овог пута је изговара Осман и то управо из куће Господина Џ-а. Како је тамо ушао и зашто - Борку ће занимати до самог краја епизоде.

И Борку и Османа занимаће шта је хтела Госпођа Ж, која, за промену, није дала ниједан савет, није дала ниједно мишљење, није чак никога критиковала. Изгледа да се убацила у епизоду, али овог пута без већег разлога.

Осман због тога жели да оде из сопствене коже, а Борка му предлаже да је боље да заједно оду у неку фину државу. Која би држава била финија од - Финске! Та држава, која се налази са северу Европе, занимљива је по много чему: у њој ђаци не седе у клупама, као наши ђаци, они могу да клече, седе на поду, леже... могу да буду у пижамама, али је битно да прате на часу... Тамо оцена нема до осмог разреда, али се ђаци много труде да све сазнају и ништа не пропусте.

Како је стигло пролеће и природа се буди, чује се зуј пчелица... Куваричица је због тога одлучила да пчелице зазује и у њеној кухињи. И то, не обичне пчелице, већ пчелице од маслина. Свој специјалитет назваће једноставно - "зу-маслине".

У госте нам долази Гимнастички клуб "Ритам". У питању је група девојчица које се баве ритмичком гимнастиком, па ћемо искористити прилику да сазнамо шта је то ритмичка гимнастика, који се реквизити користе, када је настала као спорт и много тога још.

Захваљујући нашој питалици, а затим и кроз необично велико знање гусарске посаде сазнаћемо много тога новог о лустерима, али сазнаћемо и шта то повезује врата и кост. Не, не, не, не можемо то сада да сазнамо, већ у суботу, у 12.05ч на Првом програму Телевизије Србије.

О "Плавој птици" брину: уреднице и сценаристкиње Јелена Попадић Сумић и Дуња Петровић, редитељи Миодраг Коларић и Катарина Рогић, наши глумци: Осман Ахмед, Борка Томовић, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић, затим наше сценографкиње Мира Андрејевић и Тања Ивановић, наша костимографкиња Александра Стошић Крстовић, композитор Драгољуб Илић, монтажерка Нада Додик Зилџић и многи други.

Лет лет до следеће суботе у 12 и 5!

 

Плава птица Плава птица

Autor:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару