Читај ми!

Срећна нова година!

Како се Осман и Борка спремају за дочек нове године, шта у тој причи раде Госпођа Ж и Господин Џ, шта је Лапонија и шта су новогодишње одлуке сазнајте у нашем плавоптичастом новогодишњем лету у суботу, 26. децембра 2020. године у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије.

Да ли је јелка лепша када је на њој симетрично и "све под конац" или је лепша кад је на њој све шарено и шашаво - биће главни предмет расправе између Османа и Борке. Оног момента кад схвате да је то све небитно у односу на то шта је пријатељство и новогодишња радост, ствари ће доћи на своје.

А шта радити са новогодишњим одлукама, како их донети и још битније, како их спроводити? Лако је обећати себи да ћемо сви бити бољи, вреднији, да ћемо поспремати играчке, да ћемо уместо слаткиша јести воће, да ћемо више читати него гледати цртаће и играти игрице, али како? Захваљујући Госпођи Ж, Осман и Борка ће открити једно звонце које им је оставила на полици и Борка ће му дати једно потпуно ново значење.

Како је Осман увек несигуран и сумњичав, Борка ће предложити да, кад год се тако осети, зазвони звонцетом и сети се њиховог договора да одмах склони ту несигурност од себе и почне да мисли позитивно и ведро. И већ код првог звоњења, Осман ће схватити да та новогодишња магија ради и да снагом своје воље може све.

Кроз наш сонг сазнаћемо како се све слави Нова година широм света: сазнаћемо да се у Јапану људи облаче у костиме животиња, да у Колумбији носе празне кофере у поноћ, јер верују да ће тако призвати путовања, да се у Бразилу сви обуку белу гардеробу и прескачу таласе да би призвали срећу, а у Мексику носе шарене чарапе и веш... А у једној држави ломе тањире испред врата свог најбољег пријатеља. Ма, свет је, све у свему, једно разнолико и забавно место!

Гусарка посада ће нас водити право у Лапонију, родно место Деда Мраза. Сазнаћемо шта је аурора бореалис, шта планина Корватунтури и ко помаже Деда Мразу да стигне да обиђе сву децу света.

Да бисте све то видели и сазнали, будите са нама у суботу, 26. децембра у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије.

Све наше епизоде можете погледати на нашем званичном youtube-каналу, као и на нашеој платформи www.rtsplaneta.rs. Пишите нам на е-маил: plava.ptica@rts.rs, facebook - профил или на нашу добро познату адресу: Таковска 10, 11 000 Београд, са назнаком "за емисију‚ Плава птица".

Срећну Нову годину жели вам цела екипа "Плаве птице", а ту су: уреднице и сценаристкиње Јелена Попадић Сумић и Дуња Петровић, редитељи Миодраг Коларић и Игор Басоровић, наши глумци: Осман Ахмед, Борка Томовић, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић, затим наше сценографкиње Мира Андрејевић и Тања Ивановић, наша костимографкиња Александра Стошић Крстовић, композитор Драгољуб Илић, монтажерка Нада Додик Зилџић и многи други.

Лет лет и срећна Нова година!

Плава птица Плава птица

Autor:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару